Obraćajući se okupljenima pitala ih je da li znaju šta znači “pingovanje telefona” objasnivši kako su puštanjem imagiranih sms poruka s njihovih telefona, putem antena mobilne telefonije, pratili njihovo kretanje.

“Pratili su nas neosnovano i nelegalno. Pratili su svoje građane, domaćice, mehaničare, pratili su nas, a šta se dešavalo s teroristima? Ko je pratio njih? Ko je pratio ono što je trebalo kako bi se sačuvala sigurnost građana? Ti podaci iz telecoma se ne mogu izbrisati ničim za pet godina. Možda tada uvedemo strože kazne za ovakva djela. Platićete za sve što ste uradili svojim građanima. Umjesto da čuvate red i mir, ubijate nam djecu, a nas uhodite i proganjate. Sram vas bilo”, kazala je Ratešić Došen.

Davidov otac Davor Dragičević kazao je kako neće ići s Trga sve dok ne bude došla pravda i robija za zločince i ubice. Kazao je kako su na pravom putu i da će uskoro imati prve rezultate svoje borbe. Ponovio je imena onih koje smatra odgovornim za ubistvo svoga sina, te nadležnima poručio da im riječi više ništa ne znače već traže djela.

Izvor: klix