Dežurne ekipe rade na popravci semafora na raskrsnici ulica Milana Radmana i I Krajiškog korpusa, koji je oštećen u saobraćajnoj nezgodi koja se desila tokom noći, potvrđeno je u Odsjeku za saobraćaj.

Kako kaže šef Odsjeka Slavko Davidović dežurna ekipa je odmah po dojavi policije u toku noći izašla na teren i uklonila oštećenu semaforsku opremu kako ista ne bi bila prepreka odvijanju saobraćaja, a u toku dana će biti zamijenjena oprema i semafor stavljen opet u funkciju.

Jutros je popravljen i semafor na raskrsnici ulica Trive Amelice i Mladena Stojanovića.

-Ovdje je očigledno, vozilo većih gabarita ili vozilo koje na sebi nosi kran ili neku radnu mašinu oštetilo lanternu. Lanterna je postavljena na portalni stub i to na propisnu visinu koja omogućava slobodni profil za kretanje u visini od 4.5 metra, tako je nesporno da je nepoznati počinilac učestvovao u javnom saobraćaju sa gabaritima koji zahtjevaju posebne dozvole za tzv. vanredne prevoz – istakao je Davidović i dodao da će narednih dana biti zamjenjen i saobraćajni znak koji je takođe oštećen.

Odsjek za saobraćaj podnijeće prijavu Policijskoj upravi Banja Luka protiv nepoznatog počinioca kako bi pokušali pronaći vozilo, koje je nanijelo štetu na gradskoj imovini.

-Svi semafori su osigurani tako da će na taj način biti nadoknađena šteta uzrokovana u ovim slučajevima – kaže Davidović.