Savjeti kako da uljepšate svoj životni prostor biljkama i unesite osjećaj mira…

Svaka prostorija izgleda bolje okružena biljkama. Biljke su jeftini način dekoracije na koji možemo uljepšati svaki životni prostor.

Ako ih još smjestite u zanimljive teglice ili na neobična mjesta definitvno ćete dodati novu dimenziju vašem prostoru i učiniti ga puno zanimljivijim.

Koristite stolić, klupicu ili kolica

Ovo je jednostavan način na koji možete ukrasiti svoj dom. Ako imate barem malo slobodnog prostora u uglu sobe ili u hodniku rezervišite mjesto za klupicu na kojoj ćete postaviti biljke. Neka to bude vaša oaza zelenila.

Tegle u istoj boji

Uz malo mašte i kreativnosti sami ukrasite svoj enterijer na originalan način. Više teglica za biljke na jednom mjestu prostor čine zanimljivijim. Bez obzira je li riječ o različitim veličinama, teglice u istoj boji jednako mogu biti posebne.

Minijaturne teglice

Osim što su neodoljive, posebno su praktične, jer su male i ne zauzimaju puno prostora. Odličan su izbor za radni sto ili  kao glavni ukras na stolu.

Odaberite viseće tegle za biljke

Cvijeće ne treba uvijek da stoji onako kako smo navikli, na polici ili na prozoru.

U manjim stanovima cvijeće koje visi odlično je rješenje ako nemate gdej postaviti svoje biljke. Čak i ako imate dovoljno prostora ovakav način čuvanja cvijeća može da izgleda efektno.

Koristite grančice

Stan ili kuću možete da osvježite i sa jednom grančicom zelenila. Ovaj pomalo boemski stil idealan je način dekorisanje stana za one slobodnog duha.

Duge, viseće biljke

Želite li da vaš prostor bude poseban, odaberite viseće biljke. Tako će prostorija dobiti raskošniji izgled.

Pored kauča

Iako je ovo standardno mjesto za postavljanje biljaka, definitivno je dobar način da uljepšate svoj dom. Odaberite veću biljku i smjestite je pored najdraže fotelje ili kauča.

Različiti oblici i veličine teglica

I različiti lonci za biljke zajedno mogu da izgledaju ljupko. Nemojte pretjerivati u ovakvom načinu ukrašavanja. Odaberite samo jedno mjesto u kući koje ćete ukrasiti različitim teglicama.