Predstavom „Put po svijetu na trotinetu“ odigranom danas od 11 časova u Mjesnoj zajednici Potkozarje počeo je Projekat „Kultura u predgrađu“ Gradskog pozorišta Jazavac iz Banjaluke.

Projekat „Kultura u predgrađu“ se realizuje u periodu od novembra 2018. do marta 2019. godine u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Djeca predškolskog i školskog uzrasta koji žive u mjesnim zajednicama Dragočaj, Krupa na Vrbasu, Potkozarje i Bronzani Majdan će imati priliku da besplatno pogledaju predstave „Juhu“ scene GP „Jazavac“ i da učestvuju u edukativnim predavanjima i radionicama prije početka predstave.

Sveobuhvatni cilj ovog projekta je približiti djeci Banjaluke u ruralnim područjima pozorišnu umjetnost, naviku i kulturu odlaska u pozorište te predstavljanja kulture kao sastavnog dijela odrastanja i obrazovanja.

Učenje djece o važnosti odlaska u kulturne ustanove i sticanje pozitivnih navika u ranom djetinjstvu koje se prenose na kasniju dob.

Učenje djece bontonu tj. lijepom ponašanju u institucijama kulture i edukacija djece o zdravom stilu života koji za temelj ima kulturu, sport i zdravu ishranu.

Izvor: srpskainfo