Otvaranjem „Zimzograda“ u Parku „Mladen Stojanović“, večeras u 18 časova počeće višednevna manifestacija „Banjalučka zima“.

U okviru „Zimzograda“, koji će trajati do 31. januara 2019. godine, biće organizovano mnogo zanimljivih događaja za djecu i roditelje, među kojima su i „Fan park“ dječje igralište, „Praška bajka“ u kojoj će biti smještena ugostiteljska zona, te veliko klizalište „Ice park“.

Na dan otvaranja, kako je najavio organizator agencija „Mint“, biće upaljeno više od 300.000 lampica.

Pogledajte program dešavanja u „Zimzogradu“ za decembar:

Inače, „Banjalučka zima“ donosi atraktivne sadržaje, čija će kruna biti trodnevni, veliki koncerti tokom novogodišnjih praznika, po uzoru na regionalne centre. Za 30. decembar planiran je koncert pjevača Harisa Džinovića, u novogodišnjoj noći Željka Samardžića i Nikole Rokvića, dok će 1. januara publiku zabavljati Željko Joksimović.

Banjalučani i turisti koji za Novu godinu posjete najveći grad Srpske moći će da posjete atraktivne turističke sadržaje u Parku „Mladen Stojanović“, na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske i u parkiću kod Narodnog pozorišta Srpske, te prigodnu novogodišnju prodaju na Trgu Krajine.

Plato ispred Muzeja savremene umjetnosti od sutra, 15. decembra, za najmlađe biće pretvoren u “Banjalučku bajku”, a parkić kod Narodnog pozorišta Republike Srpske nudiće 30 dana zabave (BeLive). Organizator događaja na ove dvije lokacije je agencija „Lucido“.

U „Banjalučkoj bajci“ biće organizovan i doček dječije Nove godine, uz nastup klovna, Djeda Mraza, balon-šou i plesno-akrobatski performans na svili.

Cilj ove manifestacije, čiji slogan je „Banja Luka te zove“, da se Banja Luka pozicionira kao regionalni turistički centar i da, kroz novogodišnji program i koncerte, privuče što veći broj turista.