Članovi Lions Kluba Banja Luka Centar posjetili su u petak, 14. decembra Kliniku za onkologiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske i tom prilikom uručili donaciju u vidu kompleta posteljina i peškira za ovaj odjel.

“Bilo nam je zadovoljstvo što ćemo simboličnom donacijom, prikupljenom od strane članova kluba, pacijentima ove klilnike boravak učiniti bar na trenutak prijatnijim i lakšim. Ovakvim akcijama želimo da podstaknemo pojedince i društveno odgovorne kompanije da se uključe u humanitarno djelovanje, te ih pozovemo na saradnju kako bismo zajedničkim snagama usmjerili pomoć prema onima kojima je to najpotrebnije. Ovo nije prva, a svakako ni posljednja donacija ove vrste, jer smo pokrenuli još nekoliko sličnih inicijativa, o kojima ćemo javnost informisati u narednom periodu”, istakla je Sara Kozomara, predsjednica banjalučkog kluba.

Domaćini ove posjete Slađana Vranješ, pomoćnik generalnog direktora za zdravstvenu njegu UKC RS, Nataša Štrkić, portparol ove zdravstvene ustanove i Silvija Gambiroža, glavna medicinska sestra na Klinici za onkologiju su članove Kluba upoznali sa radom Klinike i problemima s kojim se u svakodnevnom radu susreću.

“Medicinskom osoblju koje vodi računa između ostalog i o higijeni pacijenata koji se liječe u ovom Odjeljenju, nova posteljina i peškiri će olakšati svakodnevni rad i njegu pacijenata. U Klinici za onkologiju smještajni kapciteti su konstantno popunjeni, a samo na dnevnom nivou 60 pacijenata prima hemoterapiju. Brojke govore više od riječi o obimu i težini posla koje obavlja medicinsko osoblje ove Klinike. Ovom prilikom zahvaljujemo se predstavnicima Lions Kluba na poklonu i na tome što su svojom pažnjom i društvenim angažmanom pokazali spremnost na humanost i društvenu empatiju”, naveli su iz Klinike za onkologiju UKC RS.

“Lions clubs International” je osnovan u Čikagu, 1917. godine, kao najveća INTERNACIONALNA HUMANITARNA ORGANIZACIJA na svijetu koja broji više od 1.700.000 članova i djeluje u više od 200 zemalja svijeta, a pridružena je i Organizaciji Ujedinjenih nacija.

Od 2017. godine djeluje “Lions Klub Banjaluka Centar“, koji okuplja oko 20 aktivnih mladih članova, mahon istaknutih ličnosti iz javnog i društvenog života Banje Luke, ali i one pojedice koji svojim nesebičnim angažmanom žele da podrže humanitarnu misiju kluba.