Da jedna objava na Fejsbuku može udružiti građane spremne pomoći, pokazao je i primjer iz Banjaluke, kada su momku koji je ostao na ulici za samo par sati pronašli posao i pružili privremenu pomoć.

Stefan iz Banjaluke, skoro je napustio Dom Rada Vranješević, a sada se našao potpuno sam na ulici, bez toplog kreveta i obroka. Stefanovu situaciju neko je podijelio sa građanima na popularnoj Fejsbuk stranici “Spotted Banjaluka”, a odmah poslije toga mu se telefon usijao od poziva.

Bivsi stanovnik Doma R.V djecak po imenu Stefan trenutno se nalazi na ulicama Bl bez toplog smjestaja hrane i…

Geplaatst door Spotted Banja Luka op Vrijdag 21 december 2018

– Zvalo me desetine ljudi, svi su spremni pomoći. Jedan momak mi je dao 20 KM, da imam danas, a sutra već idem na razgovor za posao. Hvala svima koji su mi se javili u ovih par sati, nadam se da ću uskoro naći i smještaj – rekao nam je Stefan, koji ima 20 godina.

Ovaj slučaj još jedan je primjer građanske solidarnosti, ali i pokazatelj kako često završe djeca koja odrastu u domu bez roditeljskog staranja. Stefan je sada srećan na nesebičnoj pomoći, te se nada da će uskoro naći i smještaj koji će moći plaćati od svoje plate.

Izvor: srpskainfo