Žena koja ima lijepu, zdravu i bujnu kosu biće privlačna na prvi pogled. Zato se kvalitet kose vezuje za ženstvenost. Ipak je to teško postići kada je kosa tretirana raznim hemikalijama, kada se pegla, stavlja minival. Ona se tada razrijedi i ne raste jednako brzo kao prije. Na svu sreću, postoji čudotvoran šampon za brzi rast kose.

Kako su povezani spor rast kose i njeno opadanje?

Ova dva segmenta su bitno povezana. Najčešće primjećujete da vam kosa opada baš zato što sporo raste. Ubrzavanjem rasta kose postići ćete željenu gustinu, kao i dužinu. Jer, čak i ako imate zdravu kosu koja brzo raste, morate je redovno šišati kako bi ostala zdrava, bez ispucalih krajeva, time vječito ostajete na istoj dužini.

Kako bi kosa bila gusta, zdrava i dugačka ona se mora neprekidno obnavljati. Mora rasti brže nego što opada i više rasti nego što je vi kratite. Iako mnoge žene ne vole male izrastke kose, takozvanu “bebeću kosu” koja umije kvariti frizuru, ova mlada kosa je zlata vrijedna. Ona ukazuje na to da se vlasi pravilno obnavljaju i dokaz je brzog rasta kose.

Tipičan rast vlasi je oko centimetar mjesečno, međutim, za one nestrpljive to može biti previše malo, pa često koriste šampone za ubrzanje rasta kose.

U suštini, čak i da šamponi djeluju, džabe kosa brzo raste, ako više opada nego što izrasta novih vlasi. Zbog toga, ova dva faktora moraju biti u balansu i jedino ćete time postići dužinu koju želite.

Zašto kosa opada?

Postoji mnogo razloga koji utiču na opadanje kose kod žena. Nekima se to dešava zbog farbanja i nepravilne njege, drugima više pada tokom jesenjeg i prolejćnog perioda, kao i tokom i poslije trudnoće.

Pojedine žene su primijetile kako im više opada kosa kada koriste proizvode koji u svom sastavu imaju silikon. Dalje, gubitak vlasi se dešava i kod hormonskog disbalansa.

Koji god razlog bio, ni jedna žena ne voli rijetku kosu. Gusta, bujna, mekana i duga kosa je simbol ženstvenosti, ali ne samo toga, ona ukazuje i na dobro zdravlje. Ovo je još jedan od dokaza kako su ljepota i zdravlje suštinski vezani jedno za drugo.

Kada kosa opada, onda se poljulja i samopouzdanje kod žena. Ovo se može desiti i sa godinama, mnogim ženama se tokom menopauze gustina kose značajno prorijedi.

Nedostatak vitamina jedan od razloga opadanja kose

Treba napomenuti i kako je jedan od glavnih razloga gubitka kose nedostatak nekog vitamina.

Vitamini koji utiču na rast i kvalitet kose su: vitamin A, B3, B5, B7, B12, C, D i E.

Nedostatak minerala koji mogu prouzrokovati njeno istanjivanje su cink, selen, gvožđe i bakar. Dakle, kao što iz navedenog možete vidjeti, za kvalitet kose je veoma bitna uravnotežena ishrana puna hranljivim materijama.

Zbog toga se obično preporučuje korigovanje jelovnika i to prije nego što date novac na skupe preparate. Razmislite i provjerite u laboratorijama da li vam nedostaju neki vitamini za kosu ili minerali. Srećom, pa te vitamine možete nadoknaditi i putem šampona.

Postoje šamponi koji su vitaminske bombe i čijim utrljavanje je podstiče cirkulacija i apsorpcija hranljivih materija u kožu glave.

U narednim pasusima vam predstavljamo dokazano najbolji prirodni šampon za rast kose

Bojanin šampon pomaže brži rast kose

Ovaj šampon je postao izuzetno poznat kod nas, pod različitim imenima. Brzo se proširio po cijelom internetu, a i dan danas važi za prirodni šampon za brzi rast kose.

Većina žena koje su ga isprobale su prezadovoljne ovim šamponom i tvrde kako im je on sasvim oporavio kosu. Tokom korišćenja Bojaninog šampona nekim ženama je kosa počela rasti čak i duplo brže nego inače.

Recept za najbolji šampon za brzi rast kose

Evo kako napraviti šampon za brzi rast kose.

Potrebno je:

  • 1 litar šampona od koprive,
  • 30ml kapi ulja od koprive,
  • 1 pakovanje AD kapi  (vodene),
  • 100ml Pantenol rastvor,
  • 50ml ricinusovog ulja.

Kako se priprema šampon po Bojaninom receptu:

Sve ove sastojke možete naći u nešto bolje opremljenim apotekama. Postoje i varijacije gdje se umjesto AD kapi stavlja bedoxin, ampule B vitamina za kosu. Prespite 250 mililitra šampona u neku drugu bocu kako biste imali mjesta za dosipanje ostalih sastojaka. Stavite sve u bocu od šampona i promućkajte, šampon je odmah spreman za korišćenje.

Kako on bude stajao, primijetićete da se sastojci u njemu razdvajaju, ovo ne predstavlja nikakav problem, samo promućkajte prije upotrebe, kako biste opet dobili homogenu smjesu.

Unaprijed napominjemo i kako je ovaj šampon vodnjikaviji i masniji u odnosu na one koje redovno koristite. Ali, nemojte brinuti, sasvim lijepo se raspoređuje po koži glave, dobro se ispira i ne utiče na lučenje sebuma. A to znači kako vašu kosu neće učiniti masnijom.

Možete ga redovno koristiti, ako je potrebno može i svaki dan. Ovaj šampon za brzi rast kose za mjesec dana je sasvim prirodan, on ni na koj način ne remeti prirodnu floru na koži glave, te je znatno manja mogućnost za negativne posljedice. Odlična je stvar i što šampon dosta dugo traje. Sve zavisi koliko često perete kosu i koliko ga puta nanosite.

Tako je nekim korisnicama potrajao čak pet mjeseci. Ovoliko može trajati ako ga koristite dva, tri puta dnevno sa jednim utrljavanjem.

Savjet plus: Kada budete iskoristili bar pola šampona, možete dosuti ostatak koji ste držali u drugoj boci.

Koji su efekti Bojaninog šampona?

Bojanin šampon za brzi rast kose je izuzetno djelotvoran, a njegova tajna je u mješavini njegovih sastojaka. Kao baza se koristi obično šampon od koprive, ali ne morate nužno baš njega koristiti. U šamponu samo ne smije biti parabena i sulfata koji mogu biti previše agresivni.

Cilj je oporaviti kosu, ne uništiti je raznim hemikalijama. Zato, umjesto koprivinog, koristite blage šampone, to su šamponi od kamilice, mente, bijelog luka.

Mnogi preporučuju i Kosili šampon za djecu koji je poznat po svojoj blagoj formuli.

Kapi od koprive su veoma bitne za sastav, zato što će one utrljavanjem šampona u glavu povećati cirkulaciju, čime će se bolje apsorbovati druge supstance koje na kosu nanosite.

Osim toga, ovaj sastojak je odličan za borbu protiv peruti, on temeljno čisti kosu i utiče na njen sjaj. Neki smatraju kako AD kapi nisu dobre za kosu, što gledano sa naučne strane baš i nije istina. One zapravo predstavljaju skup A i D vitamina, koji su neophodni za pravilan rast kose. Čak se i preporučuje njihov unos, jer jako veliki procenat stanovništva ima manjak D vitamina naročito tokom zimskih mjeseci.

Stavljanje AD kapi na kosu ne može nikako škoditi. Ako slučajno imate višak, što je teško slučaj, organizam će ga izlučiti putem mokraće.

Pantenol za kosu je odličan za regeneraciju, prvobitno kožu glave i to je njegova primarna uloga. Pored zdrave kose bitna je i zdrava koža glave, jer u suprotnom dobijate kontra efekat.

Ulje pantenola je odlično za lišavanje peruti, jer koži glave vraća prirodni balans. Ali, neće pomoći kod svih tipova peruti, već prije kod one masne koja nastaje kao rezultat tretiranja raznim proizvodima.

Isto tako neće imati mnogo efekata ako vam perut pravi gljivica ili ako imate seboreju.

Ricinusovo ulje za brzi rast kose

Šampon za brzi rast kose ne bi bio to što jeste kada ne bi imao u svom sastavu ricinusovo ulje. Ovo ulje je izuzetno djelotvorno za zdravlje kose i glavni razlog njenog ubrzanog rasta.

Ricinusovo ulje u svom sastavu ima omega 3 i omega 6 esencijalne masne kiseline koje hrane dlaku i time je čine jačom i zdravijom. Ono što ubrzava rast kose i smanjuje njeno opadanje jeste ricinoleična kiselina.

Ona ima važnu ulogu kako u hranjenju kose, tako u odstranjivanju bakterija i gljivica koje usporavaju njen rast.

Svi dermatolozi će vam preporučiti šampon za brzi rast kose sa ricinusovim uljem koji god problem imali. Razlog je u tome što u većini slučajeva zaista djeluje. Ricinus stimuliše kosu, a nove dlake koje izrastaju su paperjaste, sjajne i mekane.

Ovo ulje je toliko dobro za kosu, te ga možete korisiti i bez poznatog Bojaninog šampona. U suštini, možete ga utrljati u kosu prije pranja i držati pola sata, nakon toga isperite šamponom.

Ipak, birajte, neka vaš šampon bude blag, jer proizvodu sa previše hemikalija mogu ometati ubrzani rast i nanijeti vašoj kosi još više štete. Poslije dva, tri mjeseca redovnog korišćenja primijetićete kako je kosa za nekoliko centimetra duža. A takvu dužinu kosa nikada ne bi postigla normalnim rastom.

Napravite same masku za brzi rast kose

Možete sami napraviti maske za brzi rast kose koje kombinujete sa šamponima. One ne oštećuju kosu, jer ne sadrže nikakve štetne hemikalije i većinom su na bazi ulja, naročito ricinusovog.

Pored toga, pivo je odlično za rast kose. Ajde da saznamo kako se on koristi na kosi.

Kako ubrzati rast kose uz pomoć piva?

Vjerovale ili ne, ako želite bujnu kosu, pivo je odlično za to. Ono u svom sastavu ima vitamina B koji može itekako uticati na brzinu njenog rasta. Ostavite limenku sa pivom, nekih sat vremena prije pranja kose, može i duže kako biste bile sigurno kako je izvjetrilo.

Poslije pranja, čistu kosu polijte pivom. Nemojte brinuti, neće se osjetiti neprijatan miris alkohola, on je ispario. Sat vremena nakon nanošenja piva se uopšte neće ni osjetiti nikakav miris na kosi, sem mirisa šampona.

Ako imate masnu kosu, preporučuje se stavljanje piva koje još nije izvjetrelo, ovo može pomoći u regulaciji lučenja sebuma.

Maska sa uljem od noćurka za bujnu kosu

Ovu masku možete napraviti u domaćoj radinosti, za to će vam biti potrebno:

  • 3 kašike maslinovog ulja,
  • 2 kašike ulja od žutog noćurka,
  • 2 kašike ricinusovog ulja
  • Cijelo pakovanje kapi od koprive.

Masku ćete imati za tri, četiri pranja. Utrljajte je u tjeme i masirajte kožu glave, to će podstaći cirkulaciju.

Nakon toga, operite kosu nekim blagim šamponom. Dobra kombinacija sa ovom maskom je šampon od koprive za brzi rast kose. Prve rezultate ćete primijetiti već poslije tri nedjelje.

Koristite ovu masku tri mjeseca i onda napravite pauzu.

Preparati za brzi rast kose koji dokazano djeluju

Pored osnovnog šampona, postoje još neki preparati koji će vam sigurno pomoći u povećanju brzine rasta. Iako je Bojanin šampon izuzetno djelotvoran i jedan od najboljih koje ćete probati, činjenica je kako ne odgovara baš svima.

Pojedine žene su komentarisale kako ovaj šampon za brzi rast kose umije pretjerano sušiti kosu. Stoga, ne preporučuje se onima koji već imaju suvu kožu glave, možete ga probati ali ne očekujte pretjerano dobre rezultate. Tada ćete najčešće ubrzati rast kose po cijenu da ona postane jako suva.

Provjereni šamponi za brži rast

Definitivno je najhvaljeniji kupovni šampon za brzi rast kose Afroditin i to od bijelog luka.

Dejstvo ovog preparata je dokazano mnogim „prije i poslije“ slikama. On obnavlja kožu glave i reguliše lučenje sebuma.

Ekstrakti bijelog luka ubijaju gljivice, pa je ovaj proizvod odličan i za one koji imaju perut.

Prema riječima žena koje su ga koristile, kosa za tri mjeseca poraste čak do pet centimetra.

Ovaj šampon za brzi rast kose to omogućava u roku od mjesec dana, ali ga koristite 90 dana kako biste vidjele pune rezultate. Sve zavisi od vašeg tipa kose i njene prethodne njege.

Koliko dugo se smije koristiti?

Nakon tri mjeseca napravite pauzu, jer ako kosa bude previše stimulisana, više neće reagovati na šampon.

Izuzetno popularan je konjski šampon. Da, on se stvarno koristi za očuvanje grive konja, ali je djelotvoran i kod ljudi.

Postao je poznat kada je o njemu pričala Kim Kardašijan – planetarna celebrity zvijezda koja ga redovno koristi. Sastojci šampona su uglavnom prirodni. Napravljen je tako kako bi pravilno njegovao nježnu konjsku dlaku, ali se ispostavilo dobro njeguje i ljudsku kosu.

Nuspojave šampona su stvarno rijetke

Kao što je već spomenuto u tekstu, ni Bojanin šampon za brzi rast kose neće kod svakog postići dobre rezultate. Glavni problem šampona je što isušuje već suvu kosu, te se ne preporučuje njegovo korišćenje ukoliko vaša kosa pripada tom tipu.

Ni jedan šampon ne valja koristiti pretjerano dugo, naročito ne one koji kosu stimulišu na neki način. Tu spadaju šamponi sa silikonom, sulfatima, šamponi protiv peruti i oni koji ubrzavaju rast.

Ako se pretjerano koriste, mogu izazvati kontraefekat. Zato ni jedan od njih nemojte korsititi više od tri mjeseca.

Za kraj

Svaki šampon odgovara određenom tipu, te ako do sad niste našli ni jedan koji vama u potpunosti ne odgovara, ne očajavajte.

Istražujte i ulažite u vašu kosu, jer je lijepa kosa sinonim za lejpotu. Danas možete pronaći i šampon za brži rast kose u apotekama, ali vam savjetujemo da dobro ispitate farmaceuta o sastavu takvog preparata.

Nije svaka formula magična pa da vam kosa izraste preko noći, to što vas reklame ubjeđuju na svakom koraku, uzmite sa rezervom. Brzi rast kose nema veliku svrhu ako je ne njegujete na svim poljima.