Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka pokrenuli su danas, u skladu sa Uputstvom o vršenju potražne djelatnosti, raspis o traganju za sljedećim licima D.D, S.M, A.G, S.B. i NJ.T, svi iz Banjaluke, zbog sumnje o počinjenim krivičnim djelima i prekršajima, saopšteno je iz policije.

Policijski službenici će, dodaju, preduzeti sve mjere i radnje na pronalasku navedenih lica i dokumentovanju počinjenih krivičnih djela i prekršaja.

Pročitajte i: Niko ne zna gdje je Davor Dragičević?!

Kako Srpska saznaje, na spisku osoba za kojima se traga je Davor Dragičević (1969), otac ubijenog Davida. Ostale tražene osobe su: Stela  Milanović (1964), Aleksandar Gluvić (1997), Stefan Blagić (1991) i Njegoš Tomić (1982).

Nakon saznanja o raspisanoj potjernici, Stefan Blagić se javno oglasio:

“Iz medija saznajem da je policija za mnom tobože raspisala potjernicu. Nisam vjerovao da ću ovako nešto doživjeti i nisam upoznat za šta me terete. U svakom slučaju, ne osjećam se nimalo sigurno ni prijatno i ovo smatram čistim terorom.

Ukoliko mi se nešto desi, odgovoran je MUP Republike Srpske. Najinteresantnije od svega je što nisam ni učestvovao u jučerašnjim nemirima, s obzirom na to da je mojoj djevojci za vrijeme Danijelinog govora na trgu pozlilo i da sam je odveo kući, nakon čega nisam iz kuće ni izlazio.

Stoga je jasno da je MUP ili nesposoban, ili namjerno ide u progon i teror prema neistomišljenicima.”

Isto je učinio i Aleksandar Gluvić, koji je napisao: “U ovom trenutku, zajedno sa svojim advokatom krećem ka stanici Lazarevo, gdje ću se predati policiji”.

Izvor: srpskainfo