Poljoprivrednici sa područja Banja Luke imaju mogućnost da se, pod povoljnim uslovima, uključe u proizvodnju ljekovitog bilja i krastavaca – kornišona, saopšteno je iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

Poljoprivrednici imaju mogućnost da se bave proizvodnjom kamilice, mente, matičnjaka, nevena i ostalog ljekovitog i aromatičnog bilja kao kooperanti preduzeća „Prirodno bilje“, te proizvodnjom krastavaca kornišona kao kooperanti preduzeća „Carl Kuehne“ iz Kozarske Dubice.

Pri zasnivanju proizvodnje, svim proizvođačima će biti obezbijeđen kompletan repromaterijal, koji će otplaćivati kroz proizvod (50 odsto od ukupnog startap paketa), a otkup cjelokupne proizvedene količine je zagarantovan. U toku proizvodnje proizvođačima je obezbeđena i stručna savjetodavna podrška.

Detaljnije informacije o projektu potencijalni proizvođači mogu dobiti u Centru za razvoj poljoprivrede i sela,  na adresi  Vojvode Momčila br. 12, kao i na kontakt telefon 051/433-622 i 051/433-623.

Projekat finansira Međunarodni fond za ruralni razvoj, a realizuje Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, u saradnji sa Resorom za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi.

Kompletno obavještenje možete pogledati ovdje.