Prodaja turističkih aranžmana za Dan žena – 8. mart, uveliko traje, a dame se najčešće ove sezone odlučuju za Istanbul, Pariz, ali i za Izrael i Ohrid.

U turističkoj agenciji “Happy Travel” iz Bijeljine kažu da za zainteresovane pripadnice nježnijeg pola imaju u ponudi Izrael, Istanbul i Budimpeštu.

“Dame su zainteresovane za Izrael, što potvrđuje i to da za njega imamo samo još jednu slobodnu sobu. Šest dana s avio-prevozom i polupansionom za Izrael košta 1.794 KM, program je veoma lijep i bogat izletima i prava je destinacija za one koji žele avanturu”, kazala je Sofija Stevanović iz ove agencije.

Prema njenim riječima, aranžman Istanbul, pet dana s avio-prevozom košta 599 KM, a Budimpešta tri dana košta 229 KM.

“Ovo su tri najtraženije destinacije, ali u ponudi imamo i Veronu, Veneciju”, dodala je Stevanovićeva.

U Turističkoj agenciji “Vuković” iz Prijedora, kazali su da je prodaja aranžmana uveliko počela.

U ponudi imamo Pariz, Veneciju, Beč, Bratislavu, Budimpeštu, Veronu, ali i Istambul i Ohrid. Dame su najviše zainteresovane za Istanbul i Pariz, koji nisu u ponudi često, i svi aranžmani su rasprodati”, kazala je Bojana Vuković iz ove agencije.

Kako kaže ona, i kraće ture u Beč i Budimpeštu su uvijek tražene, jer su u pitanju vikendi s jednim noćenjem.

“Ohrid do sada nismo imali u ponudi i za njega trenutno vlada veliko interesovanje.

Najskuplji osmomartovski aranžman je Pariz, koji košta 430 KM, koji obuhvata tri noćenja i prevoz, ali i obilazak Pariza s vodičem i Salcburga u povratku. Svi aranžmani koji obuhvataju jedno noćenje koštaju između 120 i 145 KM”, istakla je Vukovićeva.

U “Zeppter Pasport” turističkoj agenciji rekli su da u ponudi za Dan žena imaju Beč, Toskanu, Bratislavu, Minhen i dvorce Bavarske, Bratislavu i dvorce Slovačke.

I u turističkoj agenciji “Relax Turs” iz Sarajeva kažu da u ponudi imaju Istanbul i Toskanu.

“Traženi su i ostali individualni aranžmani, a često su to i neke daleke destinacije ili termalne rivijere. Mi u terminu 8. marta imamo i putovanje za Maldive”, kazali su ovoj turističkoj agenciji.

Dame u Trebinju ove godine za Dan žena najviše su zainteresovane za Pariz.

“Prodaja aranžmana je uveliko počela i već imamo jedan pun autobus za Pariz“, rekli su u agenciji “Friend Travel”.

Izvor: nezavisne novine