Policijska uprava Banjaluka saopštila je da su lokalizovani požari izazvani nemarnim ponašanjem vlasnika, pri čemu nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena znatna materijalna šteta.

U saopštenju se dodaje da je do požara došlo juče, te da je vatra zahvatila korov, nisko rastinje, suvu travu i dio stambenog objekata.

Iz Policijske uprave Banjaluka apeluju na građane da ne pale vatru unutar ili u blizini šuma i zasada, jer mogu izazvati požar.

“Apelujemo da spaljivanje korova i drugog gorivog materijala građani čine na odgovoran način, samo u vrijeme povoljnih vremenskih uslova i na površinama koje se mogu kontrolisati, a u skladu sa pozitivnim zakonskim propisma”, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave podsjećaju građane da ukoliko primijete nekontrolisano širenje vatre o tome odmah obavijeste vatrogasce na dežurni broj 123 ili policiju na broj 122.

Policijska uprava Banjaluka će, kako se navodi, u okviru svojih ovlaštenja, preduzeti zakonom propisane mjere protiv svih koji budu izazvali požar i time ugrozili živote i zdravlje ljudi ili pričinili materijalnu štetu.

Izvor: srna