Svim banjalučkim osnovnim školama biće ponuđen besplatan kurs proširenja informatičkog znanja za učenike sedmih i osmih razreda, saopšteno je iz gradskog Odsjeka za informatiku.

Pilot projekat pod nazivom „Razvoj IT vještina“ realizovaće Grad u saradnji sa Ambasadom Velike Britanije u BiH, a zamišljen je kao dodatni vid edukacije za one učenike koji su voljni i motivisani da svoju informatičku pismenost podignu na viši nivo.

-Plan je da iz svake osnovne škole sa područja grada Banje Luke učestvuje po jedan ili dva učenika po prijedlogu samih škola. Učesnici kursa imaće priliku da savladaju osnove iz oblasti programiranja, koju će poslije moći da nadograđuju. Edukacija bi trajala tri mjeseca a časovi bi se održavali u prostoru Doma omladine – kazala je šef gradskog Odsjeka za informatiku Ljiljana Vasojević – Radovanović.

Prema njenim riječima, ove sedmice o planu edukacija detaljno će biti obaviješten i Aktiv direktora osnovnih škola, kako bi kurs otpočeo što prije i do kraja tekuće školske godine bio uspješno i okončan.