H&M, švedska internacionalna kompanija za prodaju odjeće saopštila je kako će svoju prvu prodavnicu u Bosni i Hercegovini, otvoriti u Banjaluci, 21. marta u Delta planetu.

“Ljubitelji mode u BiH i Banjaluci, rezervišite termin u vašem kalendaru i budite spremni za nezaboravnu kupovinu!”, poručuju iz ove modne kuće.

Sa gotovo 2.500 kvadratnih metara na dvije etaže, dugo očekivana prodavnica pružiće kupcima jedinstveno i uzbudljivo iskustvo kupovine.

“Sretni smo zbog našeg dolaska u Bosnu i Hercegovinu, a cijeli H&M tim se zaista raduje što će 21. marta dočekati naše kupce u Banjaluci“, rekla je Klaudija Osvald, direktor “H&M”-a za Austriju, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Gruziju i Bosnu i Hercegovinu.

H&M (Hennes & Mauritz AB), osnovan je u Švedskoj 1947. godine Poslovna ideja kompanije se ogleda u tome što nudi modu i kvalitet po najpovoljnijoj cijeni na održiv način. H&M grupacija online posluje na 47 tržišta, a posjeduje više od 4.900 prodavnica na 71 tržištu, uključujući franšizno tržište. U 2018. godini prodaja je iznosila 210 milijardi švedskih kruna. Broj trenutno zaposlenih iznosi više od 171.000.

Izvor: nezavisne