U izadnju “Glasa Srpske” danas je među čituljama i pomenima, objavljena i čitulja posvećena frontmenu britanskog elektro-benda Prodidži Kitu Flintu.

U čitulji uz njegovu sliku stoji i tekst “Posljednji pozdrav kralju elektromuzike, da nas dočekaš sa još boljom muzikom”.

Oproštajnu poruku potpisali su Vuka i drugari sa Mejdana.

Frontmen Prodidžija u ponedjeljak je pronađen mrtav u svom stanu u Eseksu. Ostali članovi benda kasnije u ponedjeljak su, na svom profilu na Instagramu, objavili da je Flint izvršio samoubistvo.

Kit Čarls Flint rođen je 17. septembra 1969. u Eseksu, na istoku Engleske. Odrastao je u ne baš srećnoj porodici. Kada ga je otac izbacio iz kuće, otišao je u Izrael, gdje je neko vrijeme radio kao trgovac.

Krajem osamdesetih, upoznao je di-džeja Lijama Hauleta, da bi potom on i Liroj Tornhil nastupali sa Hauletom kao igrači.

Pjevač je postao u hit singlu “Firestarter”, a potom i u hitu “Breathe”, koji su izdati 1996. Zanimljivo je da je pjesma “Breathe”, prije nego što je zvanično objavljena, prvi put izvedena 1995. na koncertu u Hali Pionir. Od slijedeće, 1997. godine, i albuma “The Fat of the Land”, nastupao je kao glavni vokal benda.

Važio je za najglasnijeg člana Prodidžija, ali i najfinijeg. Bend mu je, kako je jednom prilikom rekao, pomogao da izabere šta će da radi, s obzirom na to da su mu ocjene u školi bile loše a da nije želio da se uklapa u razne kalupe.

Izvor: mezavisne novine