Konkurs za realizaciju projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske-2019”, u okviru kojeg će biti obezbijeđeno ljetovanje za 1.800 djece iz svih lokalnih zajednica u Srpskoj, otvoren je još sedam dana, zaključno sa 18. martom, saopšteno je iz Fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske.

Iz Fonda podsjećaju da će djeca i ove godine biti smještena u Omladinskom hostelu “Užice” u Bečićima, i to od 20. maja do 21. septembra u 14 smjena, od kojih je 13 desetodnevnih i jedna /prva/ osmodnevna smjena.

“Sa željom da se omogući učešće što većeg broja djece koja do sada nisu učestvovala u ovom projektu, pozivamo zainteresovane roditelje i staratelje čija djeca ispunjavaju uslove konkursa da izvrše prijavu najkasnije do 18. marta”, navodi se u saopštenju Fonda.

Riječ je o djeci, prije svega, iz socijalno ugroženih porodica-korisnicima prava iz socijalne i dječije zaštite, mališanima iz višečlanih porodica, iz boračkih porodica, djeci sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, ali i posebno nadarenoj djeci, talentovanim sportistima.

Tekst konkursa može se preuzeti sa internet stranice Fonda i u centrima za socijalni rad. Prijave se vrše u mjesno nadležnim centrima za socijalni rad ili službama socijalne i dječije zaštite.

Izvor: Srna