U Banskom dvoru danas je predstavljena besplatna android aplikacija „Banski dvor“ putem koje će svi zainteresovani građani ubuduće moći pratiti najave svih kulturnih dešavanja u Banskom dvoru.

– Besplatna android aplikacija predstavlja poklon softverske kompanije „Sodecentrik“ Banskom dvoru i svima onima koji vole kulturu i umjetnost. Aplikacija je pregledna, jednostavna i pruža suštinske informacije u vezi sa muzičkim, književnim i likovnim programima Banskog dvora. Svi zainteresovani mogu je lako pronaći i bez problema preuzeti u Gugl plej prodavnici – rekao je Mladen Matović, direktor Kulturnog centra Banski dvor.

Predstavnik kompanije „Codecentrik“  Dragan Jović istakao je da su pri izradi aplikacije bili fokusirani na lakoću uoptrebe same aplikacije, te da repertoar i najave događaja u Banskom dvoru budu dovoljno vidljivi i prezentni. Jović je dodao da će za sve značajnije događaje u produkciji Banskog dvora korisnici  dobijati obavještenja kao preporuku za događaj, a pored toga, aplikacija sadrži još neke opcije i mogućnosti koji će u značajnoj mjeri olakšati praćenje svih programskih sadržaja.