Banjalučanka Milena Tunguz već četiri godine u Aziji gradi uspješnu glumačku i manekensku karijeru. Nakon angažmana za Pradu, editorijala za magazin Marie Claire, kao i drugih važnih snimanja, dobila je prvu filmsku ulogu. Upravo to je bila prekretnica u njenoj karijeri i s modne piste je otisnulo u svijet filma.

U maju ove godine Milenu Tunguz gledat ćemo u filmu “Priča o Hellen Van Stolch” koji je prije nekoliko godina snimala u Džakarti. Riječ je o njenom prvjencu koji joj je predstavljao veliki izazov, jer je morala ići na časove glume i učiti holandski jezik.

“Film izlazi 2. maja i biće emitovan širom Indonezije, a kasnije i u Maleziji. Sniman je po istinitom događaju, a radnja se odvija 1834. godine i u sadašnjosti. Žanr je drama-horor, a do zapleta dolazi kada se jedna porodica useli u kuću u kojoj je Hellen ubijena. Tada se Hellen pojavljuje kao duh i na sve načine pokušava doprijeti do porodice da im kaže istinu o načinu na koji je umrla“, otkrila nam je Tunguz.

Nakon toga je ostvarila ulogu u filmu “From London to Bali” koji je u Indoneziji već prikazan. Uloge u oba filma dobila je nakon što ju je modna agencija koja je zastupala poslala na kastinge koje je prošla bez ikakvih problema.

“Tada sam bila fokusirana na modeling i nisam se nadala da ću dobiti ulogu. Na drugom kastingu mi je bilo lakše, jer sam već imala jedno iskustvo”, rekla je.

O ljubavi prema modelingu i filmu

U međuvremenu je lijepa Banjalučanka predstavljala BiH na prestižnom takmičenju World Top Model u Budimpešti gdje je osvojila četvrto mjesto.

“Cilj nam je bio pobjeda, ali sam svakako zadovoljna, jer sam ostvarila zavidan rezultat. Ja sam inače vrijedna i ambiciozna osoba koja, kada počne raditi nešto, ne odustaje i tjera to do kraja. Za četiri godine karijere postigla sam odlične rezultate i mogu reći da sam ponosna na sebe, ali uskoro očekujte još”, poručila je.

“U Maleziji sam najviše snimala reklame iz razloga, jer sam komercijalni model i talentovana sam za glumu,što je veoma važno za ovakve projekte. U tome sam najviše uživala, uvijek mi je srce puno i ispunjeno. Osim toga, reklame su jedan od najplaćenijih poslova”, rekla je.

Iako ranije nije razmišljala o glumi kao životnom pozivu, kaže nam da se u budućnosti vidi u svijetu filma.

“Imam 25 godina i više nemam afiniteta prema modelingu kao prije. O glumi sam počela razmišljati tek kada sam dobila priliku, to je bio prijeloman trenutak u mojoj karijeri. U budućnosti očekujem više angažmana za filmove i reklame. San mi je da snimam akcione filmove, privlače me uloge u uniformama”, rekla je.

Od BiH do daleke Azije

Milena je rođena u Foči, a najveći dio života provela je u Banjoj Luci. Ljubav prema modelingu pokazivala je još kao djevojčica, a karijeru je počela u BiH kada je imala 16 godina. Na izboru za Miss BiH ponijela je titulu “Miss Fire for Miss Earth BiH” nakon čega joj je ponuđen put u Tursku.

“Nakon Turske sam otputovala u Indoneziju i Maleziju. Zaista je sve išlo prirodnim tokom, tada nisam mnogo razmišljala o zemljama u koje bih išla, bilo mi je važno da radim svoj posao, a izgleda da su mi bliže bile te tropske zemlje”, rekla je.

Kaže nam kako su Malezija i Indonezija države u kojima želi živjeti, a u rodnu BiH vraća se povremeno.

“Više volim kada sam na putu, ali svakako mi prija vratiti se u rodnu zemlju. Nakon dužeg perioda odsustva prija mi da čujem naš jezik i pijem našu kafu”, rekla je.

Presrećna je, kaže nam, zbog uspjeha koji je ostvarila i što je uspjela pronaći sebe i svoju svrhu,

“Zaista sam zaljubljena u svoj život. Mislim da je formula uspjeha da se usudite i rizikujete, to je odlika hrabrih ljudi”, poručila je Tunguz.

U narednom periodu planira put u Indiju i kasting za modele koji će održati u Banjoj Luci, a koji će omogućiti mladim ljudima da poput nje okušaju svoju sreću.

Izvor: klix