Šarena jaja za Vaskrs imaće poseban sjaj i drugačije šare ako uljem ne budete mazali ofarbana jaja već ga ovako pomiješate!

Ako svake godine pred Vaskrs tražite ideje, jer želite sasvim drugačiju prazničnu dekoraciju, onda su jaja farbana bojom i uljem savršen izbor za vašu uskršnju korpu, piše Lovesensa.

Prethodnih godina mermerna i ombre jaja bile su omiljeni izbor mnogih kreativnih dama, ali ove godine čuvena TV voditeljka i poznata blogerka Marta Stjuart poigrala se bojama i napravila novi trend u šaranju vaskršnjih jaja – ova jaja izgledaju kao da su metalizirana.

Na prvi pogled izrada ove šare djeluje komplikovano, ali trik je u jednoj čarobnoj namirnici.

Postupak izrade metaliziranih jaja počinje tako što jaja premažete alkoholnim sirćetom. Glavni trik je to što u farbu za jaja treba dodati kašičicu maslinovog ulja i pomiješati sa bojom. Naravno, ulje će isplivati na površinu i zadržati se na njoj.

Jaje stavite u kašiku i polako provucite kroz boju. Mjehurići ulja zaštitiće jaje od farbe i dobićete predivne šare.

Ofarbana jaja ostavite da se osuše, a zatim pomoću štapića za uši obojenu površinu jaja premažite gliterom u odgovarajućoj boji, a srebrni gliter postepeno nanesite na bijelu površinu jajeta.

Najbolji efekat dobićete ako koristite bijela jaja.

U video prilogu je prikazan postupak za farbanje jaja mješavinom ulja i farbe, a boja, naravno, može biti po vašem izboru.

Pogledajte video snimak!