Dobili ste pozivnicu za svadbu?

Drhtite pri pomisli da treba da odaberete garderobu, jer ne znate kako da se obučete na odgovarajući način? Sigurni smo da najviše volite svadbe koje se organizuju u ljeto, koje garantuje lijepo i toplo vrijeme kada možete spokojno zablistati u predivnoj, svečanoj haljini i u sandalama sa visokom potpeticom. Međutim, ukoliko su mladenci odlučili da proslavu vjenčanja organizuju u proljeće, godišnje doba koje je nestabilno i nepredvidivo, gdje niko sa sigurnošću ne može da kaže da li će tog određenog dana biti vrućina, hladno ili će pak liti kiša kao iz kabla, teško je pronaći pravu odjevnu kombinaciju.

Ipak, ne morate da brinete. Imamo nekoliko ideja koje će vam pomoći da izgledate savršeno, ma kakvo da je vrijeme.

Haljine za svadbe u proljeće

Prvi izbor koji treba da učinite i koji će takođe zavisiti od tipa svadbe, jeste da li biste željeli da zablistate u kratkoj ili dugoj haljini. Imajte u vidu da će, u slučaju da se odlučite za dugu haljinu, uklopiti kaput uz nju ići teže. Opet, postoji velika šansa da će vam upravo biti neophodan za svadbu koja je organizovana na proljeće. Istina je da je duga haljina elegantnija i da privlači više pažnje, ali opet, razmislite dva puta.

Sa druge strane, ukoliko se odlučite za kratku haljinu, mogućnosti za kombinovanje su mnogo šire. Sigurni smo da u garderoberu imate garderobu koju ste obukli samo jednom, baš za neki svečani događaj poput svadbe. Kombinacija sa kratkom haljinom ne mora da bude svečana, već može da posluži i za neku drugu priliku, koja je manje svečana i zvanična. Dakle, naš savjet je da to bude elegantna, ali jednostavna haljina, koju ćete kasnije imati prilike češće da nosite.

Haljine sa čipkom još uvijek su u modi i mogu se obući za bilo koji tip proslave i svečanosti. Ako postoji nešto što nikada, ali nikada ne omane, onda je to mala, crna haljina koju možda već imate u svom ormanu. Slobodno je iskoristite ponovo. Uštedjećete novac, a možete dobiti sasvim novi izgled, kombinovanjem ovog jednostavnog odjevnog predmeta sa aksesoarima.

Kaputi i ostali odjevni predmeti

Kratke svečane haljine imaju prednost u tome što mogu da se ukombinuju sa kaputom i da na taj način vaš izgled bude još moderniji. Vidjeli smo mnoge poznate ličnosti, koje nisu bile spremne da trpe hladnoću, pa su svoje fascinantne haljine sa štrasom uklopile uz blejzer. Ovo je, bez sumnje, najmodernija odjevna kombinacija za ovo proljeće.

Pored pomenutog blejzera i kaputa, kao dodatak svom izgledu, možete obući i bolero ili sako, od kože, somota ili sintetike u zavisnosti od haljine koju nosite. Nemojte biti zabrinuti ako time vaš izgled izgubi na eleganciji. Možete je povratiti detaljima i aksesoarima, poput upadljivog nakita.

Aksesoari su upravo ono na šta treba da obratite pažnju, jer su idealni dodaci vašem izgledu. Dobitna kombinacija je diskretna haljina sa nimalo diskretnim nakitom: sjajnim (zlatnim ili srebrinim) minđušama, narukvicama, ogrlicama i upadljivim tašnama.

U nastavku otkrijte inspirativne prijedloge!