Da biste bili jaki i zdravi, u tijelo unosite pravu hranu…

Ovaj moćni napitak namjenjen je čišćenju jetre koja predstavlja glavni izvor energije. Zdravlje jetre je od vitalnog značaja, jer ona uklana štetne hemikalije i toksine iz tijela. Jetra je ta koja se bori protiv bolesti i organizam snadbijeva esencijlnim nutrijentima.

Da bi jetra bila zdrava morate da jedete pravu hranu, bogatu vlaknima i nutrijentima.

Stoga isprobajte ovaj napitak koji je pravi izvor zdravlja, vitamina i minerala:

Potrebno je: 

  • 1 manja cvekla,
  • 1 jabuka,
  • 1 nar, 
  • čaša i po vode.

Priprema: 

Cveklu i jabuku očistite, pa isjecite na kocke. Nar očistite, pa sve prebacite u blender. Dodajte vodu i sameljite. Napitak pijte kao međuobrok.

Dobrobiti ovog napitka:

Cvekla – Čisti krv, poboljšava rad jetre. Bogata je antioksidansima, i odličan je borac protiv raka. Sprečava visok krvni pritisak. Zbog obilja magnezijuma, cvekla liječi aterosklerozu i hipertenziju. Pomaže tijelu u borbi protiv depresije.

Jabuka – Ovo voće je poznato po svojim antikancerogenim svojstvima. Zbog pektina ona razgrađuje holesterol u krvi. Jabuka smanjuje rizik od hroničnih bolesti, uključujući dijabetes tipa 2, rak, srčane bolesti i demenciju.

Nar – Obiluje vlaknima, antioksidansima i vitaminima B, E i C. Odličan je borac protiv tuberkoloze, dizenterije i Ešerihije koli. Štiti od bolesti srca kao i štitne žlijezde. Naučna istraživanja kažu da je nar glavni borac u suzbijanju kancera.