Dežurne službe

Policijska uprava Banja Luka – evidentirana su četiri krivična djela. Javni red i mir je narušen dva puta. Dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice lakše povrijeđeno.

Služba hitne pomoći – pregledano je 67 pacijenata i obavljeno 17 kućnih posjeta.

Ginekološko – akušerska klinika – rođeno je osam beba – četiri djevojčice i četiri dječaka.

Vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija.

Električna energija

Elektrokrajina – snabdijevanje grada električnom energijom danas je uredno. Za danas su planirana sljedeća isključenja zbog radova na mreži:

  • od 09:00 do 12:00 časova – dijelovi ulica: Duška Koščice, Skendera Kulenovića, Solunske i Braće Mažar i majke Marije;
  • od 09:00 do 13:00 časova – dio naselja Rekavice;
  • od 09:00 do 14:00 časova – dio Ulice Blagoja Parovića.
  • od 09:00 do 15:00 časova – dijelovi ulica: Jovana Dučića i Vuka Karadžića.

Voda

Vodovod – snabdijevanje grada vodom jutros je uredno, a kvalitet isporučene vode zadovoljava odredbe pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

Obavještenje za 24. maj 2019. godine: Zbog radova na cjevovodu u Karađorđevoj ulici, u periodu od 8.00 do 18.00 časova, privremeno će biti prekinuto  vodosnabdijevanje potrošača u dijelu naselja Lauš – prva visinska zona, naselju Sunce – prva visinska zona i dijelu naselja Paprikovac – prva visinska zona, između ulica Karađorđeve i Zelengorske.

Izmjene u saobraćaju

  • Od 3. maja 2019. godine u 8.00 časova, biće potpuno obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Aleksandra I Karađorđevića, i to na dijelu od „žutih zgrada“ do Banijske ulice, zbog izgradnje nove saobraćajnice.
  • Zbog održavanja manifestacije „Motofest Banja Luka 2019“, od 24. do 26. maja, biće obustavljen saobraćaj na sljedećim lokacijama:
    u Bulevaru cara Dušana, na dijelu od Ulice Đure Daničića do Ulice Teodora Kolokotronisa, u vremenskom periodu od 24. maja u 7.00 časova do 26. maja u 8.00 časova; u Bulevaru cara Dušana, na dijelu od Ulice kralja Petra I Karađorđevića do Ulice Teodora Kolokotronisa, u Ulici Teodora Kolokotronisa na dijelu od Bulevara cara Dušana do Ulice patrijarha Makarija Sokolovića i u desnoj saobraćajnoj traci Ulice Teodora Kolokotronisa na dijelu od kružnog toka do Ulice patrijarha Makarija Sokolovića – gledano od kružnog toka, u vremenskom periodu od 24. maja u 8.00 časova do 25. maja u 8.00 časova i od 25. maja u 8.00 časova do 26. maja u 8.00 časova.