Za Rubikovu kocku nikad nije kasno. Dokazala je to i sinoćnja besplatna obuka u banjalučkom Domu omladine, jer se tražila stolica više. Članovi Saveza misaonih igara Republike Srpske potrudili su se da sve zainteresovane nauče kako da slože Rubikovu kocku. Na prvi pogled mnogima je to veliki izazov, ali uz pomoć uputstava, video prezentacije i domaćih majstora slaganja ove slavne kocke ništa nije bilo tako teško.

“Izuzetno smo zadovoljni što je mnoge zainteresovao naš poziv i što su došli da nauče prve korake u slaganju Rubikove kocke. Htjeli smo da pored vrhunskih majstora slaganja svi koji žele saznaju male tajne kako da se sve boje što prije slože”, rekao jedan od najbržih majstora slaganja Magične kocke Marko Vukadinović.

Svi koji su došli na ovu i više nego zanimljivu i korisnu edukaciju dobili su na poklon profesionalnu Rubikovu kocku od kompanije Prointer ITSS. Bio je ovo samo uvod u sutrašnji Banja Luka Open 2019. Oba dana vikenda u Domu omladine održava se četvrto Otvoreno prvenstvo Banjaluke u slaganju Rubikove kocke i drugih mozgalica.

“Posebno nam je zadovoljstvo što i kroz ovo takmičenje promovišemo našu želju da znanje dobije prioritetnu poziciju u našem društvu. Naš slogan je “PROnađi znanje”, a Rubikova kocka nas na magičan način već decenijama izaziva da testiramo svoje moždane vijuge. Zato je logično što smo dio ove i više nego korisne priče”, ističu u Prointeru koji je generalni sponzor “Banja Luka Open 2019”.

Zahvaljujući donaciji te domaće IT kompanije, Savez misaonih igara je kupio novu opremu za mjerenje vremena koja je neophodna za ovako važne turnire.

Na dvodnevnom takmičenju učestvovaće 55 vrhunskih takmičara iz devet zemlja. Svoje vještine pokazaće u čak 13 disciplina, kao što su slaganje Rubikove kocke od 2 x 2, do 7 x 7, te jednom rukom, na slijepo, kocke drugih oblika, među kojima je najkomplikovanija ona sa 12 strana. Organizatori zato pozivaju Banjalučane i sve goste grada na Vrbasu da dođu za vikend u Doma omladine i pogledaju majstorije najboljih u slaganju najpoznatije svjetske kocke.

Izvor: nezavisne