Za nastavak obnove pješačke zone u centru grada obezbijeđeno je 1,2 miliona KM rebalansom gradskog budžeta, a već narednog mjeseca biće raspisan tender za izbor izvođača radova.

– Pripremljena je projektna dokumentacija, dobili smo građevinsku dozvolu, a trenutno se priprema tenderska dokumentacija– kazao je načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

On je naglasio da ova druga faza obnove pješačke zone u centru grada, podrazumijeva radove na prostoru ispred Banskog dvora i Palate Predsjednika RS do prvih ugostiteljskih objekata u Ulici Bana Milosavljevića.

Taj prostor, kako je predviđeno projektom, biće popločan granitnim pločama, uz izgradnju nove rasvjete, oborinske kanalizacije i instalacija. Postojeći drvored će biti zadržan i dijelom obnovljen.

-Ova zona, površine oko 2.900 kvadratnih metara, u potpunosti će biti rekonstruisana u moderno šetalište, koje će, uz obnovljen objekat Banskog dvora, dati jednu sasvim novu sliku urbanog dijela grada – naglasio je Sandić.

On je podsjetio da je popularni „Parkić“ rekonstruisan prošle godine i da je odlično prihvaćen u javnosti.

Aktivnosti na uređenju pješačke zone u užem centru grada nastaviće se i u 2020. godini, za kada je planirana rekonstrukcija na potezu do Narodnog pozorišta Republike Srpske.