Svaki brak ima svoje uspone i padove. To je jako dobro znala i starija žena koja je mladom bračnom paru poklonila nešto posebno. Na svom poklonu napisala je “Ne otvarajte prije prve svađe”, a Brandon i Kathy odlučili su poštovati njenu želju i iznenađenje čuvati za “crne dane”.

Brandon and Katty

Naravno, tokom godina bilo je manjih i većih svađa koje su sastavni dio svake ljubavne veze ili braka, ali odbijali su otvoriti poklon tetke Allison, jer bi time sami sebi priznali da nešto u njihovom braku nije u redu. Osim toga, svaki put nakon svađa pomislili su “Je li ovo naša najgora svađa ikad? Trebamo li otvoriti poklon? Što ako nas tek čeka još veća svađa, a nemamo tetkin misteriozni poklon?”.

Jedne večeri su ipak odlučili uzeti poklon i otvoriti ga. Nisu bili posvađani, nego ih je zanimalo što se krije u poklonu koji čuvaju već 9 godina. Na tu temu su došli, jer su se spremali za odlazak na svadbu na koju su u to vrijeme trebali ići. Razmišljali su o tome šta bi mogli kupiti budućem bračnom paru, a onda su se sjetili i njihovog tajnog poklona.

Otvorili su poklon i pronašli dvije poruke – jednu za Kathy, drugu za Brandona. Na njenoj poruci pisalo je: “Idi kupi pizzu, škampe ili nešto što oboje volite.”, a na Brandonovoj “Idi kupi cvijeće i bocu vina.”.

U poruci je bio umotan i novac…

Osim poruka, u kutiji je bila i kristalna vaza za cvijeće, dvije čaše za vino, te kupka za opuštanje u kadi. Tetkin poklon bio je smišljao kao nešto što je trebalo smiriti njihovu najveću svađu i pomoći im da se pomire i krenu dalje.

Kristalna vaza i čaše bile su zaista lijep poklon, ali još ljepša bila je tetkina namjera. 🙂