Osmo “Fitnes ljeto” počinje večeras u Banjaluci, a svi koji žele da učestvuju u kolektivnom vježbanju dobrodošli su u park Mladen Stojanović neposredno pred otvaranje, odnosno u 19 časova i da zauzmu svoje mjesto među stotinama vježbača.

Organizatori tvrde da će biti velika gužva, jer je putem “Fejsbuk” stranice “Fitnesom do zdravlja” stiglo dosta prijava.

– Dame, ali i svi ostali koji žele da vježbaju, a još se nisu prijavili, mogu da dođu i uživaju u besplatnim treninzima sa licenciranim fitnes instruktorima. Cilj je isti kao prethodnih godina – da u ove tri sedmice razdrmamo grad, da stičemo zdrave životne navike koje su se malo izgubile u ovom brzom tempu života.

itnes nije bauk, bitno je samo malo dobre volje, a svi koji provedu sa nama tri sedmice shvatiće da im je vježbanje ušlo u krv – poručili su organizatori iz Udruženje za sport i rekreaciju “L-fit”.

Prvog dana, neposredno pred otvaranje događaja, biće održana dječija Olimpijada koja će okupiti pestotinjak najmlađih sugrađana. Ovaj događaj počinje u 18 časova.

Treninzi u Banjaluci završavaju 30. juna, a generalni sponzor osmog izdanja “Fitnes ljeta” je kompanija Hemofarm.

Događaj su podržalli i Ministarstvo porodice, omladine i sporta, te Vlada RS i kabinet predsjednice RS.