U okviru projekta „Zdravo starenje“, a koji je namijenjen osobama treće životne dobi, 12. juna je planiran prvi odlazak na izlet u manastir Liplje.

Radi se o projektu koji implementira Centar za socijalni rad sa Gradskom organizacijom Crvenog krsta i Omladinsko-komunikativnim centrom Banjaluka.

– Polazak je planiran u osam časova ispred Doma penzionera Banjaluka. Planirani dolazak u Manastir Liplje je u 10 časova, uz obilazak samog manastira, razgovor sa domaćinima i druženje. U 12 sati se kreće prema Hajdučkim vodama, gdje je planiran kraći odmor, ručak i druženje do 14 časova.  Nakon toga, realizovaće se dvije različite vrste aktivnosti, odnosno grupa vježbi u prirodi i razgovor između učesnika na odabranu temu. Za 15.30 planiran je polazak  prema Banjaluci – rekli su u Centru za socijalni rad.

Dodali su da idu i fizioterapeut, medicinska sestra, socijalni radnici, kao i ostali radnici Javne ustanove „Centar za socijalni rad“ Banjaluka, Gradske organizacije Crvenog krsta Banjaluka i Omladinsko-komunikativnog centra Banjaluka, koji će taj dan brinuti o svim učesnicima izleta.

Izvor: srpskainfo