Nakon dvije godine čekanja okončana je gradnja novog mosta na mjestu nekadašnjeg Zelenog i s jedne strane vozači koji putuju između Obilićeva i Kočićevog vijenca neće više praviti kilometarske krugove, a s druge strane Grad će morati platiti njegovu gradnju više nego što je planirao, dok će izvođač radova da plati penale zbog kašnjenja.

Novi prelaz preko Vrbasa biće pušten za saobraćaj u petak veče paljenjem osvjetljenja na mostu tačno u 21 čas, što je simbolična godišnjica jer je skoro u isti dan 2017. godine zabranjen prolaz vozilima preko starog Zelenog mosta, jer je utvrđeno da je njegova konstrukcija trula i nije više bezbjedna za normalno odvijanje saobraćaja.

Prema riječima gradonačelnika Igora Radojičića, novi most na lokaciji Zelenog je u ponedjeljak prošao test opterećenja, što znači da se može pustiti u saobraćaj.

– Trenutno se obavljaju završni radovi razvodi se struja, farba ograda, rade prilazi i sklanja sprud koji je bio ispod mosta zbog izgradnje – rekao je Radojičić.

Pozvao je građane da u petak na toj lokaciji prisustvuju kratkoj svečanosti.

– Paljenjem svjetla koja su jedna specifičnost ovog mosta koji pored standardne rasvjete ima sprovedeno osvjetljenje na stubovima i nosačima ozvaničićemo puštanje u funkciju ovog mosta – kazao je Radojičić.

Jedan od prilaza novom mostu je problematičan jer se radi o prilično uskoj saobraćajnici, a Radojičić je rekao da se na ulazu u Kozarsku ulicu radi proširenje i da je to maksimum koji se može uraditi.

– Stambeni objekti se nalaze uz samu saobraćajnicu i trotoar je uskog profila tako da se tu jako malo može uraditi, jer bi rušenje postojećih objekata bilo skuplje od gradnje dva nova mosta – kazao je Radojičić.

Kada je u pitanju naziv mosta Radojičić je rekao da ni onaj stari nije imao zvaničan naziv već je on kolokvijalno bio poznat kao Zeleni most.

Zbog boje ograde koju trenutno ima novi most, a koja je mješavina plave i zelene Radojičić je u šali dodao da će ga građani možda zvati tirkizni most.

– Način davanja imena ulica trgova i mostova je propisan skupštinskom procedurom pa će se i to pitanje sigurno nekada razmatrati – naveo je Radojičić.

U samoj relizaciji ovog projekta je bilo nekoliko zakašnjenja i Radojičić je potvrdio da će  zbog toga izvođač radova morati platiti penale, ali nije precizirao o kojem iznosu je riječ.

Ugovor za novi most je potpisan sredinom juna prošle godine, nakon čega je usljedilo uklanjanje starog i gradnja novog. Prvobitno je gradnja trebala biti okončana krajem 2018, ali taj rok izvođač radova, “Prijedorputevi”, nije ispoštovao. Postavljen je novi, sredina aprila, koji isto nije ispunjen.

Izvor: srpskainfo