U Nevid teatru u toku su probe za novu predstavu „Princeza Zlatka u kraljevstvu boja“, koju Nevid teatar priprema u okviru projekta „Obrazovanje kroz igru“.

-Priča govori o princezi Zlatki, princezi vila i vilenjaka iz Žutog kraljevstva, koja oplemenjuje svoj život upoznajući kraljevstava raznih boja. Na osnovu glavnog motiva u predstavi, motiva boja, poigraćemo se predrasudama u BiH i prikazaćemo djeci da je svijet koji je obogaćen raznolikostima, bogatiji i sadržajniji – rekao je Marko Dukić, autor teksta i glumac Nevid teatra.

Premijera predstave „Princeza Zlatka u kraljevstvu boja“ u kojoj će djeca kroz igru i interakciju učiti o kulturnim raznolikostima u BiH i univerzalnim ljudskim vrijednostima biće izvedena u nedjelju, 7. jula 2019. godine u 12.12 časova u Pozorištu lutaka Mostar, a u periodu od 7. do 24. jula predstava će biti igrana u Banjoj Luci, Istočnom Sarajevu, Doboju, Sarajevu, Tuzli, Usori, Travniku, Bugojnu, Kiseljaku i Kreševu.

Autor teksta je Marko Dukić koji u predstavi potpisuje režiju i koreografiju, a pojaviće se i u više uloga zajedno sa glumcem Nevid teatra Dejanom Andrićem. Uloga princeze Zlatke povjerena je mladoj glumici Maji Vujanović. Kostimografi u predstavi su Maja Mirković i Biljana Tegeltija Bojanić, dok je lektor Nataša Kecman. Tehničku podršku pružaju Banjalučko studentsko pozorište i plesni studio „City Jazz“ iz Banje Luke u čijim prostorima se održavaju probe.

„Obrazovanje kroz igru“ Nevid teatra jedan je od 24 odabrana projekta koji se finansira u okviru zajedničkog projekta Ujedinjenih nacija pod nazivom „Dijalog za budućnost: promovisanje društvene kohezije i raznolikosti u BiH“, a sufinansiran je od strane Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.