Sutlijaš nema ko ne voli, pogotovo onaj sa čokoladom. Mi vam predstavljamo egzotičniju, ali jednako ukusnu verziju sa mangom.

Recept za 4 osobe

Sastojci:

100 g riže oblog zrna 
4 ravne kašike šećera
400 ml kokosovog mlijeka (1 konzerva)
450 ml punomasnog (kravljeg) mlijeka
1 kašičica sitno rendane korice narandže
1 veći (oko 400 g) mango
1 kašika soka od narandže

Priprema:

Rižudobro operite hladnom vodom i stavite u cjediljku da se ocijedi. Potom ga prebacite u šerpu sa debelim dnom, sipajte obje vrste mlijeka, dodajte šećer i koricu narandže. Stavite na ringlu da mlijeko proključa na najjačoj temperaturi, pa smanjite (ja smanjim na 2 od 9 podioka) i ostavite da se krčka lagano. S vremena na vrijeme promiješajte. Mi ga kuvamo dok ne dobijem masu kao rjeđi puding, pa ga sklonim sa ringle i ostavim da se hladi, sutlijaš se dodatno zgusne u tom hlađenju. Vremenski vam ne mogu reći koliko dugo da kuvate rižu u mlijeku, jer svaka ringla i šerpa su drugačije.

Kada se sutlijaš skroz ohladi možete ga poslužiti. Pred služenje dodajte pire od manga. Pire napravite tako što mango isječete na kriške, ogulite koru pa meso isjeckate na kocke. Stavite ih u dublju posudu, dodajte kašiku narandžinog soka, pa napravite pire pomoću štapnog miksera. Sipajte preko sutlijaša, pa poslužite.