Postavljanje autosjedišta u smjer suprotan od smjera vožnje je budućnost!

Sezona godišnjih odmora uveliko hvata svoj zalet i svi roditelji razmišljaju o zaštiti djece od sunca, komaraca, neželjenim povredama, temperaturi i terapiji na odmoru, što je apsolutni prioritet kada stignete na destinaciju. Mi smo se pozabavili temom samog putovanja ka i povratku sa destinacije, naročito ako na svoj odmor planirate ići kolima.

Nedavno je donijeta nova EU regulativa kojom je određen minimum za vožnju djeteta u smjeru kretanja kola. Nova i-Size regulativa navodi da se djeca ne smiju voziti okrenuta u smjeru vožnje prije navršenih 15 mjeseci života.

Takođe, ova regulativa uvodi bočno testiranje kao obavezno i razvrstava proizvode po grupama prema visini i građi djece, a ne samo po njihovoj težini. Razlog za to je da, do tog uzrasta, dječije tijelo ne može podnijeti opterećenje na vratu do kojeg dolazi u slučaju najčešćih i istovremeno najopasnijih sudara: frontalnih i bočnih sudara.

Na njih se odnosi 96% svih sudara, a događaju se obično pri većim brzinama i za njih je karakteristično da se u koliziji nalaze dva vozila koja su se do tada kretala u suprotnim smjerovima.

Skandinavska sigurnost – suprotan smjer je pravi smjer

U skandinavskim zemljama djeca se voze u autosjedištima koja su postavljena u suprotnom smjeru od smjera vožnje sve do 4. ili 5. godine života. Tako se smanjuje opasnost od stradanja djece u saobraćanjim nesrećama, jer je suprotan smjer sigurniji i do 5 puta! Koncept skandinavske sigurnosti sve je popularniji u zemljama EU i u zemljama regiona, jer mu je cilj maksimalno smanjenje stradanja djece na putu.

Prilikom sudara najopasnije povrede vezane su uz glavu i vrat djeteta. Kada je dijete okrenuto u smjeru vožnje, njegovo tijelo zadržavaju pojasevi autosjedišta, a njegova relativno velika i teška glava (koja kod male djece iznosi oko 25% težine tijela) nastavlja kretanje prema naprijed. Taj nagli pomak glave prema naprijed izlaže djetetov osjetljivi vrat (posebno kičmenu moždinu koja se nalazi unutar elastičnijeg kičmenog stuba) opterećenju čije posljedice mogu biti kobne po život djeteta. Takođe, lobanja i lice izloženi su udarcima fragmenata, koji u slučaju sudara lete po kabini vozila, pogotovo zato što glava povučena silom udarca izlazi iz zaštićenog okvira autosjedišta. Osim povreda glave i vrata, mogu se dogoditi i povrede unutrašnjih organa radi pritiska pojaseva kojima je dijete vezano u autosjedištu.

Svi testovi ukazuju da u autosjedištu postavljenom u suprotnom smjeru sila frontalnog udarca se raspoređuje na čitava leđa i glavu djeteta. Kada je dijete u takvom autosjedištu, vrat i kičma djeteta ostaju u ravnini, a naslon autosjedišta apsorbuje sile sudara. Glava djeteta zadržava se unutar autosjedišta, a leđni dio autosjedišta štiti dijete od udarca u razbijene dijelove vozila ili druge predmete koji ulaze u automobil prilikom sudara.

Nekoliko savjeta za sigurnije putovanje

1.) Preporuka je i da na put, u kabini vozila, za svoje dijete unosite isključivo meke igračke. U nepredviđenim situacijama i prilikom naglog kočenja, vaše dijete ostaje sigurno i bez opasnosti od udara u čvrste predmete koji ga okružuju.

2.) Hidratacija djeteta tokom dugog putovanja je bitna. Vrućina i duže putovanje dijete uvode u san, ali na vama je da ga prilikom putovanja redovno napajate vodom ili mlijekom, ukoliko je beba na mliječnoj ishrani.

3.) Pravite češće pauze tokom dužih putovanja. Izađite svi iz svog vozila i prošetajte na stajlištima kako bi odmorniji prelazili preostale etape puta, koje mogu biti veoma opterećene zbog velikog priliva turista i očekivanih ljetnjih gužvi u saobraćaju.

4.) Pripremite se na gužve na graničnim prelazima, tako što ćete djeci obezbijediti neki vid animacije u tim višečasovnim čekanjima.

Znamo da je dolazak na cilj najljepši trenutak, ali i samo putovanje do destinacije krije svoje čari. Mi vam želimo srećan put i lijep odmor sa vašim najmlađim članovima!