Indonezijski novinar Tito Bosnia postao je hit na društvenim mrežama protekle sedmice zbog njegovog neobičnog imena.

Dovoljan je bio samo jedan skrinšot njegovog javljanja za CNBC, TV kuću za koju radi da “preuzme” naslovnice brojnih portala i medija kako u BiH, tako i u regiji.

Njegovi inboksi na društvenim mrežama bili su puni poruka, gdje su mu predstavnici medija, ali i korisnici društvenih mreža pisali kako bi provjerili da li se on stvarno tako zove.

– Zdravo, moje ime je Tito Bosnia. Proteklih nekoliko dana moje ime je postalo viralno i često pominjano u medijima i društvenim mrežama u BiH. Prije svega, želim vam potvrditi da se stvarno tako zovem – napisao je, te u jednom od postova je i postavio svoj rodni list kao dokaz identiteta.

– Moj otac, koji mi je dao ime je veliki obožavalac Josipa Broza Tita, koji je najbolji prijatelj indonezijskog prvog predsjednika Sukarna. Moj otac mi je dao ime u nadi da će dati optimizam BiH koja je iskusila rat u Jugoslaviji, u zemlji u kojoj je Tito bio premijer i predsjednik – nastavio je Tito Bosnia.

Putem Instagram storija – Tito je uputio odgovor na sve upite.

Najveća želja njegovog oca, dodaje je da će BiH uvijek biti uporna u svom razvoju. Zahvalio se svim medijima i ljudima koji su ga kontaktirali i pisali mu proteklih dana.

– Hvala vam svima i šaljem pozdrave i poštovanje prema voljenim građanima BiH – zaključio je Tito.

(N1)