Prijave za dodjelu podsticajnih sredstava u funkciji zapošljavanja za 2019. godinu, za šta je na raspolaganju ukupno 1.122.000 KM, otvorene su do 15. jula ove godine.

Javni poziv se odnosi na dodjelu podsticajnih sredstava za unapređenje poslovanja privrednih društava i samostalnih preduzetnika, te osposobljavanje srednjih stručnih škola za obavljanje učeničke prakse u proizvodnim, zanatskim, trgovinskim i uslužnim djelatnostima.

-Kada su u pitanju troškovi nabavke osnovnih sredstava sa ciljem tehnološkog razvoja malih i srednjih preduzeća, sufinansiranje iznosi do 30 odsto nabavne vrijednosti sredstava. Maksimalan iznos sredstva po podnosiocu prijave ne može biti veći od 20.000 KM. Podsticajna sredstva za sufinansiranje nabavke opreme za opremanje kabineta za praktičnu nastavu srednjih stručnih škola sa ciljem obezbjeđenja kvalifikovane radne snage neophodne na tržštu rada iznose najviše 30.000 KM po podnosiocu prijave – ističu u nadležnom odjeljenju.

I ove godine, Gradska  razvojna agencija u sklopu ovog javnog poziva za dodjelu podsticajnih sredstava, organizuje obuke za izradu biznis plana za nezaposlena lica koja su prijavljena na evidenciji JU Zavoda za zapošljavanje i odlučili su se za započinjanje samostalnog biznisa.

Obuka za izradu biznis plana, koji je jedan od obavezujućih dokumenata po javnom pozivu, održavaće se u prostorijama Gradske razvojne agencije u Ulici Josifa Pančića br. 8 u sali za edukacije, a obuci će moći prisustvovati polaznici koji apliciraju za podsticajna sredstva u svrhu samozapošljavanja po Javnom pozivu. U planu su dvije grupe polaznika, to  2-4. jul  i 3-5. jul u terminu od 11 do 16 časova.

Polaznici obuke će imati priliku da testiraju svoju poslovnu ideju i sagledaju sve segmente poslovanja poput analize tržišta, marketing plana i finansijskog plana.Nakon razrade biznis ideje i izrade biznis plana, polaznicima će biti jasnija slika budućeg razvoja njihovih novoosnovanih preduzeća.

Aktuelni javni poziv i prateću dokumentaciju pogledajte ovdje.