Izgradnja centralne saobraćajnice kroz naselje Šargovac, vrijedne oko milion KM, teče predviđenom dinamikom, bez obzira na nepredviđene probleme koji su se pojavili tokom izvođenja radova, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

-U toku radova pojavile su se podzemne vode na jednom dijelu saobraćajnice zbog čega smo dali nalog preduzeću „Građenje Đurić“ da izradi drenažu i odvodnju tih voda kako ne bi ugrozile put – kažu u Odjeljenju.

U okviru dosadašnjih radova, već je izveden glavni kanalizacioni kolektor i priključci za domaćinstva, te izmještena javna rasvjeta.

-Kada se riješe podzemne vode, počeće i pripreme za ugradnju tampona i betonskih ivičnjaka – ističu u Odjeljenju napominjući da su zadovoljni dosadašnjom dinamikom, bez obzira na nepredviđene probleme.

Gradnja ove saobraćajnice u okviru investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“ počela je u martu. Riječ je o jednom od najvećih projekata iz oblasti saobraćajne infrastrukture, koji će imati veliki uticaj na kvalitet života u Šargovcu, jednom od najbrže rastućih naselja u kojem danas živi oko 7.500 stanovnika.

Gradi se moderna saobraćajnica u dužini od 900 metara, širine šest metara, sa obostraninm trotoarima, oborinskom i fekalnom kanalizacijom te autobuskim stajalištima.

Rok za završetak radova je 180 radnih dana, a sredstva za izvođenje ovog projekta obezbjedila je Vlada Republike Srpske.