Image: 0029354400, License: Royalty free, Property Release: No or not aplicable, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.com, Emotive images

Prema feng šui načelima, zemljište na kome se nalazi kuća energetski je bitno kao i ona sama. Plac koji pripada vlasnicima kuće energetski utiče na njih, jer svako mjesto na zemlji pamti događaje koji su se na njemu odvijali.

Loša vegetacija, suva trava, mahovina, pojava krtica, biljke koje ne napreduju – samo su neki pokazatelji loše energije zemljišta.

Vrlo često je loše zdravlje ukućana posljedica loše energije zemlje. Zemljište se liječi poslije kupovine placa (svejedno da li kuća već postoji), prije izgradnje nove kuće, prije useljenja, poslije loših događaja, pri nemogućnosti prodaje parcele, ali i prije sadnje biljaka.

I najmanju terasu ili dvorište možete urediti po feng šuiju da postane prijatno mjesto za opuštanje i druženje.

U galeriji slika pogledajte način kako da to i učinite…

Biljke simbolišu rast i razvoj, ali predstavljaju i dobru zvučnu barijeru od buke s ulice. Takođe, mogu da zaklone kutak na terasi od nepoželjnih pogleda. Prilikom izbora cvijeća za terasu, feng šui kaže da pazite da nema trnje i iglice i da mu lišće bude zaobljeno. Izbjegavajte kaktus i biljke oštrih listova koji izgledaju poput sablje, kakva je palma.

Svaki dan na 20 minuta otvorite prozor ili vrata od terase, bez obzira na vremenske prilike, da bi svježa energija ispunila prostor.

Staru policu ili namještaj na terasi obnovite novim premazom boje i postavite biljke i ukrase. U žardinjere posadite biljke niskog rasta i začinsko bilje.

Ako imate dvorište, postavite saksije sa cvijećem, a u ćoškove posadite tuje da bi se uskladio energetski tok. Staru policu ili namještaj na terasi obnovite novim premazom boje i postavite biljke i ukrase. U žardinjere posadite biljke niskog rasta i začinsko bilje.

U četvrtastom ili pravougaonom dvorištu na sredini posadite cvijeće ukrug i u sredinu postavite veliki kamen, za koji ćete vizuelizacijom zamisliti da je srce bašte.