Osvježavajući napitak koji vas čini zdravim…

Da li primjećujete tamne kolutove i kese ispod očiju, otok na licu ili ekstremitetima? Imate celulit, konstantne probleme sa sinusima, česte prehlade?

Limfa vam je suviše spora i zbog nje vam je slab imunitet, a tečnost se zadržava!

Zbog spore limfe u tijelu se zadržavaju toksini, koji moraju da se izbace ako želite da budete zdravi, ali i lijepi. Usporena limfa ima i negativan uticaj na unutrašnje organe, naročito jetru, bubrege i crijeva.

Kod usporene limfe najvažnije je primijeniti drenažu, koja će pomoći da se izbace suvišna tečnost i toksini, a samim tim će se riješiti i problem zapaljenskih bolesti organa u predjelu karlice – cista, endometrioze (upala omotača materice), zapaljenje jajnika, ali i različita zapaljenja kože – dermatitits, neurodermatitis, ekcem, zatim virusne i bakterijske infekcije, bolesti štitne žlijezde…

Drenaža tijela važna je i za sprečavanje gojaznosti i dijabetesa, i poremećaja u radu jetre i crijeva, koji su najčešće direktna posljedica nedovoljnog čišćenja tijela.

Sa druge strane, stimulacija limfe i čišćenje tijela od toksina i viška vode toliko je jednostavno! Predstavljamo vam moćni napitak za drenažu cijelog tijela, koji je sigurno dostupan svakome, a djeluje nevjerovatnom brzinom!

Sastojci: 

  • 2 litra vode,
  • 3 veća limuna,
  • 1 kašika rendanog đumbira,
  • 1/4 kašičice kajenskog bibera,
  • malo meda po ukusu.

Priprema: 

Iscijedite sok iz limuna i sve sastojke lijepo izmješajte s njim. Popijte sve u toku dana.

Recept primjenjujte jednom nedjeljno.

Uživajte u osvježenju koje će vas sa svakim gutljajtem učiniti zdravijim!