Svaki dom ima muhe, a to je nešto neizbježno. Jedino nećete imati probleme sa muhama ako zatvorite svaki prozor u vašem domu i pažljivo zatvarate vrata, kako neka od njih ne bi ušla unutra. Naravno, to je neizvodivo, jer morate barem malo prozračiti vašu kuću i tako se ne može živjeti.

To bi onda značilo da trebate nešto što će da ih tjera i zbog čega će poželjeti da što prije izađu iz vašeg doma. Ljudi će prije otići u kupovinu nekog štetnog prozivoda koji će ih tjerati nego da se odluče napraviti nešto sami kako bi ih se riješili.

Zbog toga vam mi savjetujemo da probate naš domaći sprej za tjeranje muha barem jednom, a kada se uvjerite u rezultat, onda odlučite da li ćete ga nastaviti praviti.

Ovaj sprej je zasnovan na receptu za kukce jednog američkog šumskog servisa, a prvo ćete napraviti sprej za tijelo, a zatim za prostoriju.

Sprej za tijelo

Sastojci:

  • jedna čaša vode
  • jedna čaša kupke za kupanje
  • dvije čaše sirćeta
  • jedna kašika eukaliptusovog ulja

Priprema:

Kako biste napravili sprej za tijelo, koristite keramičku ili staklenu posudu u koju ćete pomiješati sve sastojke zajedno. Ubacite smjesu u čistu sprej-bocu, a onda je dobro protresite par puta, te poprskajte na vaše tijelo. Dobro bi bilo napraviti test na vašem dijelu kože da bi se utvrdila alergijska reakcija.

Sprej za prostoriju

Sastojci:

  • jedna četvrtina čaše bijelog sirćeta
  • dvije kašike deterdženta za pranje suđa

Priprema:

Pomiješajte sastojke u sprej-boci. Dobro promućkajte i dodajte malo vode da razrijedite smjesu – ukoliko je to potrebno. Prskajte površine na kojima se muhe nalaze i to je sve!