Prema Feng Šuiju manifestuju energiju u prostoru u kojem boravimo, pa im se pripisuje ljekovitost…

Aromaterapija je  drevna umjetnost liječenja zdravstvenih tegoba i poboljšanja kvaliteta života eteričnim uljima.

Najvažnije je da dom miriše i odiše čistoćom, jer ustajali i neugodni mirisi stvaraju negativnu energiju. Vrlo je važno da se prostor u kojem se živi što češće provjetrava.

Izbjegavajte vještačke raspršivače, jer imaju mješavine raznih mirisa i hemikalija koji loše utiču na zdravlje. Sa druge strane, prirodni mirisi, naročito biljke su i te kako dobre. Stoga, koristite ulja, svijeće, svježe cvijeće ili voće.

Miris narandže osvježava prostoriju i doprinosi strujanju pozitivne energije vašim prostorom. Donosi živahnost, privlači sreću i zadovoljstvo, a povezuje se i s blagostanjem i vitalnošću.

Miris bora privlači novac i zaštitu. Kamfor tjera negativnu energiju.

Uz eterična ulja s mirisom limuna ili limete svi ukućani će bolje kontrolisati emocije i biće mentalno stabilni.

Zanosan miris lavande donosi mir. Miris šumskog voća privlači prijateljstvo i ljubav u vaš dom.

Ako ste u potrazi za partnerom  i iskrenom ljubavlju, mirisi orhideje i ruže su pravi izbor za vas. Slatki mirisi vanilije i cimeta sprečavaju razvod i donose bračnu sreću.

Eterična ulja i tačke na tijelu

Mirisi sami po sebi imaju veliku moć, a u kombinaciji s energijom koja zrači iz sedam tačaka na našem tijelu, mogu da pomognu u sljedećim situacijama.

Ako želite biti privlačniji svom partneru, stavite jednu kap eteričnog ulja ylang-ylang na prst, a zatim je razmažite na šestu tačku (nalazi se tačno između vaših obrva).

  • Ako želite da ostavite dobar utisak na sastanku, stavite kap eteričnog ulja ruže na ‘srčanu tačku’, koja se nalazi tačno između vaših grudi. Ako ste uznemireni, možete dodati i kap lavande, koja će vas opustiti.
  • Ako želite da se pažnja ljudi usmjeri na vas, jedna kap ylang-ylang ulja na tački na vrhu tjemena) može da učini čuda i usmjeriti sve poglede u vašem pravcu.
  • Ako želite da zavedete nekoga, jednu kap jasminovog ulja stavite na šestu tačku, između svojih obrva, prenosi Atma.