Bez obzira na tropsku vrućinu, banjalučki sastav “Bandoneon Square” u ponedjeljak uveče održao je koncert u prepunom Art dvorištu Kulturnog centra Banski dvor, a za njihov nastup tražena je karta više. Sastav koji miješa stilove poput tanga i francuske džez muzike prisutne je počastvovao kompozicijama GOTAN Projecta, Richarda Galliana, Astora Piazzolle…

“Jako smo zadovoljni koncertom. Poslije nekog vremena bili smo veoma opušteni prilikom izvođenja kompozicija. Mislim da je to i publika osjetila jer su u nekim momentima učestvovali s nama u kompozicijama. Drago nam je što smo i u razgovoru s posjetiocima i prijateljima, poslije koncerta, dobili samo pozitivne reakcije. Neki su i iznenađeni kako zvučimo, jer nas nisu dosad slušali uživo”,  kazao je Darko Ružičić, akordionista ansambla. Ovom ansamblu, koji je nastao početkom 2012. godine u Banjaluci, nastupi u Art dvorištu su posebno dragi, jer je ovaj prostor, kako kažu,  jedinstven u gradu i šire.

“Bilo je divno. Prezadovoljni smo atmosferom u publici, ali i na bini.  Art dvorište je jedna divna ideja i drago mi je što je sprovedena u djelo. Svaka čast direktoru Banskog dvora Mladenu Matoviću na entuzijazmu i svemu što radi za kulturu u našem gradu i, naravno, za ovu instituciju”, riječi su Zorana Vujića, jednog od članova ovog sastava, koji čine i Milana Smiljanić, violinstkinja i vokal grupe, Boban Adžić, gitarista, i  Đorđe Babić, kontrabasista.

Izvor: nezavisne