Farmerke – neophodna stvar u svakoj situaciji. Na odmoru ili na poslu, zimi ili ljeti, dobar džins će uvijek pomoći da se osjećate puno samopuzdanja.

Naravno, farmerke su u modi i ove jeseni (zapravo nikada ne izlaze iz trendova), ali kakvi modeli će biti najmoderniji?

Kada nastupe prohladni dani ponovo možete izvaditi iz ormara svoje omiljene farmerke, jer će u trendu biti modeli koji su i ranije bili popularni.

Žena u ormaru treba da ima bar jedan par savršenih farmerki. U modi su svijetle nijanse farmerki koje se mogu kombinovati sa bijelim patikama, kožnim jaknama i elegantnom košuljom. Dužina modernih farmerki je skraćena i otkriva gležnjeve. One vam omogućavaju da demonstrirate ženstvenost nogu u predivnim cipelama.

Glavna karakteristika farmerki ove jeseni je da ne budu previše uske. Popularne su ležerne farmerke koje čine figuru vizualno vitkijom. U modi nisu samo svijetle nijanse, već i tamne. Crne farmerke su neophodne za kreiranje ležernog izgleda za jesen, a ove farmerke uz elegantnu košulju možete nositi i na važnim sastancima.

„Mama“ farmerke sa dubokim strukom su omiljene mnogim Instagram zvijezdama i one takođe ne gube svoje pozicije. Ovaj model naglašava struk i bokove, pa su savršene za vitke djevojke. U modi su gotovo sve nijanse, u rasponu od tamne do svijetle.

Još jedan detalj koji privlači našu pažnju su sirove ivice na nogavicama farmerica. Vrijedi izabrati modele sa malim “ogrebotinama”, lakim resama i rezovima. U hladnoj sezoni lako se kombinuju sa kaputima, kardiganima i čizmama. Slobodno nosite farmerke sa resama u kombinaciji sa elegantnim cipelama. Na prvi pogled, teško ih je kombinovati, ali ovaj stajling izgleda nevjerovatno moderno.

Nekoliko inspirativnih prijedloga sa farmerkama u glavnoj ulozi pogledajte u nastavku.