Prvo treba da znate kako da umijesite tijesto za kiflice, a za to postoji mnogo recepata. Odaberite onaj koji vama najviše odgovara, u zavisnosti od namirnica kojima raspolažete.

Dobro umiješeno tijesto obavezno treba da bude naraslo i tek tada možete od njega da pravite kiflice. Kada ste ih napravili, umotane kiflice treba da stavite u pleh na nekom rastojanju, jer će tokom pečenja udvostručiti svoju veličinu.

Nadjev za kiflice može da bude i sladak i slan – to nema nikakvo značenje.

Rerna treba da bude zagrijana na minimum 160 ili 170 stepeni, to zavisi od rerne. Kiflice nikako ne treba da se peku u previše jakoj rerni, već da se postepeno peku, jer postoji mogućnost da iznutra, zbog nadjeva, ostanu sirove, a da spolja već imaju zlatnu boju.

Postepeno pečenje će vam garantovati dobar rezultat – kiflice će ostati vazdušaste i ukusne i neće nakon pečenja splasnuti, što je znak da nisu pečene pravilno.

Vrijeme pečenja kiflica je različito i ne može se reći tačno vrijeme, jer to zavisi od veličine kiflica i vrste rerne. Ako su kiflice veće, treba više vremena da se ispeku u odnosu na manje kiflice.

Gledajte ih i ako su odozdo i odozgo dobili rumenu boju, to znači da su kiflice perfektno ispečene.