Neka od ovih vjerovanja su zanimljiva, pa želimo da vjerujemo da su zaista i istinita…

Prema nekim vjerovanjima, postoje brojni načini kako novac može da se prizove i postigne financijska stabilnost.

Ovo su narodna vejrovanja kada je novac u pitanju, a mi želimo da vjerujemo samo u ona koja će ga privući.

Evo koja su objašnjenja kako neki događaji utiču na finansijsko stanje.

Znate ono kada vas zasvrbi lijevi ili  desni dlan, pa odmah kroz glavu prođe da ćete ili dobiti novac ili ostati bez njega?

Upravo to vjerovanje je prisutno već dugi niz godina u ljudskoj istoriji i niko još uvijek nije pronašao logično objašnjenje za njega. Ipak, vjerovanje postoji i duboko je ukorijenjeno u naše društvo.

Takođe, postoji vjerovanje da trebamo da se počešamo o drvni predmet , kada nas zasvrbi dlan, i to će nam donijeti sreću.

  • Ako dobijete novac prvog u mjesecu ili za vrijeme punog mjeseca, vjerovanja kažu da ste pravi srećnici. To znači da ćete u narednom periodu imati više priliva novca.
  • Ako ste prosuli kafu, ne nervirajte se, naprotiv. Prema narodnom vjerovanju, to znači da vas očekuje novčani dobitak. Ovo ne važi ukoliko sami namjerno prospete kafu.
  • Da li ste od onih koja sve kovanice skuplja u kasici? Odlično! Puno kovanica na jednom mjestu, može da privuče velike količine novca u vaš život.

Prema feng šuiju, novac se privlači ako kovanice držte u kuhinji, dok, prema ruskom praznovjerju velike svote novca će doći, ako kovanice čuvate u ormaru ili u vrećicama raspoređenima po cijeloj kući.

  • Novac se, naravno, povezuje i s bojama. Zato je potrebno obratiti pažnju na novčanik koji nosite. Poželjno je da bude u crvenoj boji, jer je upravo ova boja poznata po tome što privlači bogatstvo, a neutrališe negativnu energiju. Prema drevnom vjerovanju Feng šuija, crvena privlači još više novca u život.

Na red su došla i vjerovanja kojima tjeramo novac iz života i koja nisu povoljna:

  • Prema narodnom vjerovanju, nikako ne okrećite hljeb naopako, jer bi iz tog razloga novca mogao da nestane. 
  • Takođe, vjerovanje kaže, ukolko pozajmite nekome iz komšiluka hljeb, finansijska stabilnost iz vašeg doma će preći u njihov. Osim toga, ni so ne biste trebali da pozajmljujete drugima.
  • Pobrinite se da vam džepovi nikada ne budu izvrnuti i iscijepani, jer ćete i u tom slučaju izgubiti novac.
  • Ako želite finansijsku stabilnost i obilje novca, nikada torbu ne ostavljajte na podu, jer to donosi siromaštvo.