Konkurs za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola za školsku 2019/2020. godinu u Banjaluci otvoren je od ponedjeljka.

Ovaj konkurs, za koji će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 1,6 miliona KM, otvoren do 2. oktobra ove godine. Srednjoškolci će stipendiju moći ostvariti prema socijalnom statusu, za uspjeh u školi i za deficitarna zanimanja.

U Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport ističu da će učenička stipendija na osnovu uspjeha u školi i prema socijalnom statusu iznosi 80 KM, a za deficitarna zanimanja 160 KM.

“Za stipendije, namijenjene deficitarnim zanimanjima, mogu se prijaviti učenici koji se školuju za zanimanja bravar, zidar/zidar-moler i mesar”, rekli su u ovom odjeljenju.

Prijave na konkurs, sa potrebnom dokumentacijom, dostavljaju se Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, putem prijemne kancelarije Gradske uprave.

“Obrasci za podnošenje zahtjeva za stipendiju, zainteresovani mogu preuzeti ispred prijemne kancelarije u Gradskoj upravi, pretinac broj 64, a nalaze se i na internet stranici grada“, kazali su u nadležnom odjeljenju.

Dodaju da sve dodatne informacije o javnom konkursu zainteresovani mogu dobiti pozivom na broj 051/244-494 i 051/244-496 ili direktno u kancelarijama broj 23 i 24 u Gradskoj upravi.

Izvor: nezavisne