Čiste sve, od masnih sudova do fleka na namještaju…

Vlažne maramice napravljene su za njegu beba, ali mogu se koristiti za mnogo više od toga! Odlične su za brisanje ruku nakon točenja benzina, brisanje prosute tečnosti u automobilu ili pak brisanje znoja s lica nakon trčanja…

Evo šta još možete pomoću vlažnih maramica:

Očistite sofu, cipele i torbicu

Mnoge mame znaju da će maramice prilično dobro očistiti bijele kožne cipele, ali one su zapravo savršene za čišćenje svih vrsta kože – uključujući onu na kauču.

Reciklirajte ih kao krpe za prašinu

Neke vlažne maramice mogu da se operu i ponovo upotrebiti kao krpe za prašinu i za čišćenje.

Uklonite mrlje s tepiha i kauča

Ako ste neko koji voli svijetle boje namještaja, ali je takođe sklon mrljama, dodajte malo tečnosti za pranje u maramice i nanesite na mrlje. Bićete oduševljeni efektom.

Očistite tastaturu

Jedna od najprljavijih stvari u vašem domu je tastatura računara. Redovno je brišite vlažnim maramicama, koje će ukloniti čak i ostatke masnoće od hrane koju ste jeli nad tastaturom.

Osvježite fioke

Da biste napravili mirisne kesice za svoje fioke, presijecite maramice na kvadratiće i dodajte nekoliko kapi omiljenog esencijalnog ulja. Drvo će zadržati mirise i svježinu, a vaša odjeća neće poprimiti drveni miris.

Prekinite linjanje kućnih ljubimaca

Protrljajte dlaku mačke ili psa vlažnom maramicom da zaustavite puštanje dlake po stanu. Vlaga iz maramice privući će već otpalu dlaku, a vaš ljubimac će lijepo mirisati. Vlažne maramice su dovoljno nježne, pa ih možete koristiti i na šapama, zato ih držite spremne u blizini vrata.

Obrišite tragove dezodoransa sa odjeće

Ako vam je džemper pokriven mrljama od dezodoransa, lagano ih protrljajte mokrom maramicom.

Očistite prozore i šoferšajbnu automobila

Uklanja fleke od kiše, prašinu, ali i ptičji izmet.

Uklonite mast sa tiganja

Prebrišite masne sudove vlažnim maramicama čim se ohlade. Ovo će znatno olakšati pranje posuđa, jer maramice pokupe i apsorbuju masnoću s površine.