Nakon uživanja u šolji omiljenog čaja nemojte bacati iskorišćenu vrećicu. Ona vam može koristiti za brojne namjene u kući.

Neka meso bude mekše. Iskoristite listiće iz čaja (bilo da je u pitanju vrećica ili rinfuza) za marinadu. Čaj će dati poseban ukus mesu i držaće ga svježim i učiniti ljepšim za pečenje.

Očistite prozore. Čaj može ukloniti masnoću i prljavštinu sa prozora. Napravite ga od već iskorišćene vrećice i onda sa njim perite prozore. Najbolji rezultat ćete postići ako koristite i filtere za kafu.

Unesite mirise u ormare. Jednostavno stavite nekoliko osušenih vrećica čaja na police ormara, među odjeću, a čaj će otjerati ustajale mirise. Vrećice, čak, možete stavljati u cipele da biste pobijedili eventualne neugodne mirise.

Osvježite tepihe. Prije usisavanja, na tepih istresite čaj iz iskorišćenih vrećica, ostavite tako 10-tak minuta i onda usisajte.

Prihranite kućne biljke. Iskorišćeni čaj iz vrećica može biti odličan kao prihrana za vaše cvijeće. Dodajte ga u zemlju ili jedostavno pospite po površini.

WC šolja. Uklonite mrlje sa vaše WC šolje tako što ćete na dno staviti nekoliko vrećica čaja i ostaviti ih da djeluju nekoliko minuta. Što ih duže ostavite, učinak će biti bolji. Kada pustite vodu, sa vrećicama će otići i mrlje i prljavština.

Skuvajte još jedan čaj. Sa jednom vrećicom možete skuvati dva puta čaj. Samo ga drugi put ostavite malo duže u prokuvanoj vodi.