Udruženje „Zdravo da ste“ realizuje projekat „Uz podršku se raste“, čiji je cilj adekvatno odgovoriti na izraženu potrebu za dodatnom podrškom porodici, djeci u riziku od društveno neprihvatljivog ponašanja i zaštiti prava djece na zdrav rast i razvoj.

Kako su saopštili, projekat, koji su počeli realizovati od jula, obuhvata aktivnosti individualnog savjetovanja, preventivnih radionica i akcija u lokalnoj zajednici koje će osmišljavati i sama djeca učesnici.

„Jedna od aktivnosti je i edukativna onlajn kampanja koju možete pratiti na Fejsbuk stranici sa dosta informacija za djecu i roditelje. Organizujemo i podršku porodici kroz koncept „Stariji brat, starija sestra“, kroz koji spajamo mlade edukovane volontere sa djecom koja imaju potrebu za druženjem i podrškom u socijalizaciji, a partneri su Dom za djecu bez roditeljskog staranja „Rada Vranješević“, Udruženje porodica 4+, sa kojima udruženje „Zdravo da ste“ ima potpisane Sporazume o saradnji“, naveli su iz ovog udruženja.

Individualno savjetovanje je namijenjeno djeci i mladima uzrasta od 11 do 15 godina.

Djeca mogu razgovarati na bilo koju temu: problemi u školi, problemi u porodici, sa drugarima, povučenosti, agresiji, sticanju radnih navika, sticanju zdravih navika, o emocijama, pubertetu, planovima za budućnost, a saradnici za realizaciju su psiholozi sa iskustvom u radu sa djecom i mladima u neformalnom okruženju.

Pozvali su zainteresovane da se prijave putem broja telefona: 051/465-590 (u periodu 12-18h), na e-mail: oc@zdravodaste.org ili putem FB stranice Zdravo da ste OC.

Termin za razgovor može se zakazati bilo kada, u periodu do novembra ove godine.