Gradonačelnik Igor Radojičić i  direktor preduzeća „Elas metalekspert“ Željko Petrović, otvorili su juče novoizgrađeni proizvodni pogon ovog preduzeća u Poslovnoj zoni Ramići, koji će obezbijediti više od 100 novih radnih mjesta.

Radojičić je naglasio da je otvaranje ovog novog pogona, veoma pozitivna priča u svakom pogledu.

-Pozitivno sa novim brojem zaposlenih, sa proizvodnjom, sa izvozom, domaćim investitorom, ljudima koji ovdje rade i proširuju svoj posao. Dakle, nešto što možemo poželjeti u našem gradu, u svakom pogledu – istakao je gradonačelnik.

On je najavio da je ovo značajno i za Poslovnu zonu Ramići, te da će ove godine na ovoj lokaciji investitorima biti ponuđena nova lokacija od 8.000 kvadrata.

Prema njegovim riječima, danas je na sjednici Skupštine grada donesena odluka da se za nove investicije stavi na raspolaganje 20.000 kvadarta u novoj poslovnoj zoni Jelšingrad.

-Banja Luka je u uzlaznoj fazi, imamo trend rasta zaposlenih sa više od 73.000 i druge pozitivne ekonomske trendove i želimo da ovakvih priča bude još više  – zaključio je Radojičić.

Direktor „Elas metaleksperta” Željko Petrović istakao je kako je ovo rezultat dobrog rada kompanije koja posluje 25 godina.

-Ovo je plod našeg dugogodišnjeg rada i naša dugogodišnja želja – kazao je Petrović.

Trenutno u Poslovnoj zoni u Ramićima radi 15 preduzeća, a Grad je u zadnje tri godine za opremu i razvoj infrastrukture uložio više od tri miliona KM.