Ankas Kajkut (32) i Ante Šipura (48) iz Kotor Varoša uhapšeni su noćas zbog sumnje da su počnili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, saznaju Nezavisne.

Kako saznajemo, policija je kod Kajkuta pronašla marihuanu, a na osnovu naredbe nadležnog suda, u Kotor Varoši, izvršen je pretres na dvije lokacije.

“Kod A.K. je pronađeno i oduzeto više pakovanja zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu upakovanu u PVC folije, više tableta, kao i drugi predmeti i sredstva namijenjeni za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga”, naveli su u Policijskoj upravi Banjaluka.

O svemu je upoznat dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv osumnjičenih.

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka nastavljaju sa preduzimanjem aktivnostima usmjerenih na suzbijanje i rasvjetljavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i nedozvoljenog uzgoja biljaka iz kojih se preradom može dobiti opojna droga”, naveli su iz policije.

Izvor: nezavisne