Sa tržišta Bosne i Hercegovine povučeni su jedan model trotineta i dva modela dječjih hodaljki, za koje je utvrđeno da predstavljaju ozbiljan rizik od povreda.

Riječ je o trotinetu DJ-06255, te modelima hodaljki Miniya Walker i ES Robot.

Trotinet je proizveden u Kini, a uvoznik je MARS 97 Sarajevo, dok je zemlja porijekla hodaljki Turska, a uvoznik ovo sarajevsko preduzeće.

– Trotinet predstavlja rizik od povreda, jer je, između ostalog, došlo do trajnih deformacija, pucanja plastičnih dijelova i napuknuća cijevi upravljača. Dječije hodaljke predstavljaju ozbiljan rizik od povreda za djecu, jer nisu stabilne i mogu se prevrnuti, a njihovo sjedište pretrpjelo je trajne deformacije i narušena je funkcija mehanizama za regulaciju visine.

Za sva tri proizvoda uvoznik je preduzeo dobrovoljne mjere povlačenja s tržišta, povrata od potrošača i uništavanja, te informisanja potrošača o riziku i načinu povrata ovog proizvoda.

Preporučuje se potrošačima, koji su kupili ove proizvode, da ih odmah prestanu koristiti i da iste vrate uvozniku ili u trgovinu maloprodaje gdje su ih kupili – saopštili su iz Agencije za nadzor nad tržištem BiH.

Izvor: srpskainfo