Dvorište Mirjane i Stevana Vranješa iz Ljubačeva, najljepše je dvorište u ovogodišnjoj akciji „Biramo najuređenije“, koju je Gradska uprava organizovala 17. godinu uzastopno.

-Sa puno ljubavi i pažnje uređujemo naše dvorište. Ideja ima mnogo i suprug i ja nastojimo da jednu po jednu pretočimo u djelo. Najvažnije nam je da naš životni prostor održavamo urednim i čistim, da imamo mnogo cvijeća i zelenila i da nam komšije i prijatelji često dolaze, jer vole ovu našu malu oazu mira i spokoja – kaže Snježana Vranješ iz Ljubačeva.

Najljepše školsko dvorište je krug Osnovne škole „Jovan Dučić“ u Priječanima koja je nedavno obnovljena u velikoj akciji Gradske uprave, ali nemjerljiv doprinos lijepom izgledu ovog dvorišta dali su učenici i nastavnici ove škole.

U konkurenciji zajednica etažnih vlasnika najljepši životni prostor za ovu godine je onaj u Ulici Carice Milice broj 10 u naselju Obilićevo, dok je vlasnik najljepšeg balkona Milka Kajkut iz Gornje Piskavice.

Grad Banja Luka je prije 17 godina pokrenuo ovu akciju sa osnovnim ciljem da se naši sugrađani podstaknu na uređenje svog životnog prostora, na stvaranje ugodnijeg i ljepšeg ambijenta za život u gradu, čime će i sam grad postati ugodnije mjesto za žiovot.

-U ovogodišnjoj akciji je učestvovalo 35 kandidata u četiri kategorije: najuređenije dvorište, školsko dvorište, najuređeniji prostor zajednica etažnih vlasnika i najljepši balkon. Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali u ovogodišnjoj akciji, a svi kandidati predstavljaju primjer kao se treba odnositi prema prostoru u kojem se živi i kako se na pravi način doprinosi ljepšem izgledu našeg grada – kažu u Odjeljenju za komunalne poslove.

Nagrađeni

Drugo mjesto u kategoriji dvorišta osvojio je Dragoslav Aničić, a treće Brane Topić. Ove godine, aposlutni pobjednik u konkurenciji školskih dvorišta je OŠ „Jovan Dučić“, jer je na drugom mjestu njihova škola u Kuljanima, a na trećem škola u Zalužanima. U konkurenciji zajednica etažnih vlasnika na drugom mjestu je ZEV Carice Milice 38-40, a na trećem ZEV Bulevar cara Dušana 8. Drugo mjesto u kategoriji najljepših balkona zauzela je Stojanka Đuragić iz Ulice Novaka Pivaševića, dok je treći Ljubomir Račić iz Ulice Petra Rađenovića.